Много по-важно е какви поуки ще си извлечем след вируса

...
Много по-важно е какви поуки ще си извлечем след вируса
Коментари Харесай

Пиар експерт: Ще можем ли да минем по-страшна зараза?

Много по-важно е какви поучения ще си извлечем след вируса и по какъв начин ще променим мисленето и държанието си. Светът, зависещ на лудо консуматорство, в който полезностите са сбъркани, обърнати, или са изпразнени от смисъл - завършва. Поне наближава края си. Защото точно ценностната система подрежда метода ни на живот, стопанска система, общество и прочие
Сигурно ще преминем през тази болест, само че едва ли ще е последната. Ще можем ли да минем по-страшна?
Европа реагира изцяло неподготвена - безредно и под паника, въпреки да заимства ограниченията приложени в Китай.
Ами, в случай че не беше горящ вирусът първо в Китай?

Светът би трябвало да премисли целите си, тъй като самодоволството, че е достигнал илюзорни върхове го докара до цялостна некомпетентност.
Коронавирусът е и стрес-тест и генерална подготовка. Той сподели, че в случай че се срине този модел на стопанска система ще се върнем десетилетия обратно, а хората са изцяло неспособни да си оказват помощ.

Страната ни внася от чужбина огромна част от месо, мляко и зеленчуци. Зърнопроизводителите внасят торовите от чужбина. Сега за миг забравете чужбина. И си помислете, дали имаме знанията и нужните трудови привички, с цел да отгледаме зеленчуци, плодове, птици, добитък и прочие

Защото действителното произвеждане няма нищо общо с компютърни игри и стратегии. Да обработваш земята не е като да пишеш на клавиатура. Но през днешния ден е срамно да заровиш ръце в земята и доста съвременно да си IT.
За тези цели и полезности приказвам.
Много неща могат да се изговорят за дните след на следващия ден.
Първо би трябвало да признаем, че сме неспособни да продължим вярно.

Художникът и пиар специалист Валентин Иванов-Кардамски, Facebook

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР