Много по-голяма е събираемостта от м.г., но все още нямаме

...
Много по-голяма е събираемостта от м.г., но все още нямаме
Коментари Харесай

725 млн. лева повече приходи е събрала НАП спрямо миналата година

" Много по-голяма е събираемостта от м.г., само че към момента нямаме бюджет за тази година и няма проект. Спрямо предходната година ние сме доста по-добре с 752 милиона допълнително. Цифрите са това ", посочи Михайлов.

 

Приходите на Агенция “Митници ” пък са с 500 млн. лв. от горната страна по отношение на събраното за предходната година, съобщи началникът Павел Геренски. Според него това “категорично опровергава спекулациите ”, че администрацията не работи и няма събираемост. 

“За 2022 година приходите на Агенция " Митници " бяха рекордни - близо 13 милиарда и 400 милиона лв., което дава над 42% доход в държавния бюджет. Към днешна дата имаме с съвсем цялостна убеденост крайните резултати за първото тримесечие на годината и по отношение на тримесечието на м.г. приходите на организацията са с 500 милиона лв. повече ”, изясни Геренски.

 

По думите му, половината от приходите на Агенция " Митници " се генерират от събрания от организацията данък. 

 

Според Борис Михайлов, над 1000 компании са огромните данъкоплатци и там се възвръщат главните суми от Данък добавена стойност. В последно време има 400 млн. лв. възобновяване, само че това не може да се регистрира като нещо необичайно, посочи той.

" Относно " чадърите ", може да е имало в миналото, само че в този момент няма. За пръв път " Лукойл " внесе по време на служебния кабинет м.г. веднъж 18 млн. и 900 хиляди лв. и по-късно внесе още 72 млн. лв.. Това се случва за пръв път от 2007 година Досега " Лукойл " не е внасял пари. 18-те млн. са корпоративен налог, а 72 млн. са солидарната вноска, която е върху свръхпечалбата ", изясни Михайлов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР