Много пъти съм заявявал, че имаме много добри лекари, които

...
Много пъти съм заявявал, че имаме много добри лекари, които
Коментари Харесай

Здравният министър: Няма как чисто законово да върнем COVID добавките за медиците на първа линия


Много пъти съм заявявал, че имаме доста положителни лекари, които по нищо не отстъпват на своите сътрудници от Европа и света, само че проблемите са в администрирането и най-много в неналичието на фрагменти – от това страда най-вече опазването на здравето ни. Това показа в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия служебният здравен министър доктор Асен Меджидиев  Асен Меджидиев Д-р Асен Меджидиев е роден през 1968 г.   Завършва медицина към Висшия медицински институт в.

По отношение на диспропорциите във възнаграждениятя на лекарите и администрацията в другите лечебни заведения, министър Меджидиев призна, че това е мъчителен въпрос от много години, заради което е изискал да му бъде предоставена сводка за разликата във възнагражденията сред администрацията и медицинския личен състав в лечебните заведения у нас.

Проблемът с остойностяването е поставян неведнъж, само че до момента не е имало воля да влезе като разпоредба, с цел да се промени нещо, уточни той и посочи, че не е срещу повишението на приходите, само че въпреки всичко " би трябвало да се съобразим със положението на другите лечебни заведения ".

Относно апела на омбудсмана Диана Ковачева да бъдат възобновени Коронавирус добавките за медиците на първа линия, служебният здравен министър разясни, че това няма по какъв начин да се случи при неналичието на законодателен орган.

Без законодателен орган сега това не може да се случи. Но мислим за механизми, с които да компенсираме тези хора. Вече съм провел диалог с шефа на Здравната каса и със съсловните организации, с цел да търсим решение. Пак ще повторя, че тези пари се даваха, тъй като страната се намираше в изключителната обстановка, която към този момент завърши, изясни Асен Меджидиев  Асен Меджидиев Д-р Асен Меджидиев е роден през 1968 г.   Завършва медицина към Висшия медицински институт в.

По думите му най-важното при последваща възможна Коронавирус вълна е здравната система да бъде готова и по опция повече хора да се имунизират.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР