Много партии хвърлят огромен ресурс в социалните медии, за да

...
Много партии хвърлят огромен ресурс в социалните медии, за да
Коментари Харесай

Георги Киряков: Много повече пари се хвърлят в тролски фабрики

Много партии хвърлят голям запас в обществените медии, с цел да подвигат пушилка, да основават усещане, че това, което се предлага, е неистина. Много повече пари се хвърлят в тролски заводи, в сравнение с в реклама на хрумвания. Това сподели пред БНР политологът Георги Киряков.

„ И партиите, и политиците в никакъв случай не са имали доста потребни ходове в една предизборна акция. Не могат да се разполагат прекомерно доста в политическото поле, тъй като би трябвало да привлекат допустимо максимален кръг гласоподаватели. Всяко усложняване на акцията или всеки опит да се изяснява дадена политика ще провокират досада или недоумение “, разяснява той и посъветва партиите и политиците да опростяват изрече си.

„ Колкото повече хора искаш да обхванеш, толкоз по-прост би трябвало да е слоганът ти. Социологически закон е - елементарното обръщение доближава до по-голяма аудитория. На хората би трябвало да се изяснява. Някои политици през последните години ловко се възползваха от това. И съумяха през тази дефиниция да държат властта сполучливо и дълги години. Колкото повече интелектуалничиш, толкоз по-малко аудитория привличаш “, счита Киряков.

По думите му в тази предизборна акция доминират клишетата.

„ Положително в нея е, че партиите не си разрешават да лъжат на едро. Всеки би трябвало да стъпва деликатно, тъй като политиците знаят какво следва, в случай че влязат в ръководството “, посочи политологът.

Според него няма индикации за солидно преразпределение на електоралните запаси: „ Няма да може да се сформира устойчиво държавно управление. Колкото повече партии има в Народното събрание, толкоз понижава шансът за устойчиво ръководство. Моята прогноза е, че няма да се стигне до сформиране на кабинет “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР