Много отдавна в едно училището на провинциално градче край морето

...
Много отдавна в едно училището на провинциално градче край морето
Коментари Харесай

Притча: Кои печелят в любовта?

Много от дълго време в едно учебното заведение на провинциално градче край морето се обучавали 15 момчета и 1 момиче на име Клара. Въпреки че произхождала от извънредно оскъдно рибарско семейство, девойката била талантлива с рядка красота. Косите ѝ били руси и дълги, а сините ѝ очи можели да омагьосат всеки. Щом се засмеела, красивата ѝ усмивка блесвала като слънце.

Въпреки нежния си външен тип, Клара работела неуморно, с цел да оказва помощ на родителите си. А вечер, преди да заспи, мечтаела по какъв начин някой ден ще се омъжи за добър и мощен юноша, който да я закриля и да я избави от тежката орис.

Както сами се досещате, девойката не страдала от липса на ухажори. Много от момчетата в нейния клас въздишали по прелестите ѝ. Но времената били такива, че никой не смеел да я приближи. След най-големите ѝ фенове бил Леон – юноша от знатно семейство, грамотен и подреден, само че доста свенлив.

Той желал да покаже на Клара какъв брой доста я харесва, само че по този начин и не му достигал кураж. Затова решил да ѝ напише скрито писмо, в което да излее своите усеща. Него пък пуснал неусетно в торбичката на момичето и незабавно липсващ.

Когато след учебно заведение Клара се прибрала вкъщи, тя намерила писмото. След като го изчела, останала възхитена от написаното. Тя се изпълнила с безредици и не съумяла да заспи цяла вечер.

Въртяла се в леглото и се питала от кого ли е писмото. Тъй като не била забелязала по-специално внимание от нито едно момче, не съумяла да отгатне. Но въпреки това, доста ѝ се щяло да реши тази загадка и да каже на младежа, че той също не ѝ е апатичен.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР