Много от вас знаят, че когато животът ви дава лимони,

...
Много от вас знаят, че когато животът ви дава лимони,
Коментари Харесай

Как да пиете вода с лимон по правилния начин

Много от вас знаят, че когато животът ви дава лимони, би трябвало да ги добавите към водата си. Заедно с усмиряване на възпалено гърло, подкрепяне на храносмилането и елиминиране на токсините, пиенето на лимонена вода дава редица изгоди за здравето… нали? За да разберете дали прибавянето на няколко резена в действителност прави положително на тялото ви, се консултирахме със сертифициран клиничен експерт по хранене и персонален треньор. Ето какво споделя той за водата с лимон:
Колко лимон би трябвало да употребявате за резултати?
Според него към момента можете да се възползвате от преимуществата на лимоновата вода, стига да включите целия лимон, в това число кората. Едно изследване, оповестено в Journal of Clinical Biochemistry and Nutrition, демонстрира, че някои полифеноли, открити в лимонова кора, подкрепят загубата на тегло при плъхове с високо наличие на мазнини. Освен че евентуално ви оказва помощ да свалите килограми, плодът е цялостен с витамин С. Един лимон съдържа огромно количество витамин С, който е нужен за производството на колаген в тялото ви, покачва имунната ви система и регенерира глутатиона (мощният антиоксидант употребен в ежедневната детоксикация).
Най-добре е да добавите лимон към студена, топла или гореща вода?
Топла вода. Тази температура оказва помощ за извличането на витамин С и полифеноли както от лимона, по този начин и от неговата кора. Въпреки че витамин С не е резистентен на топлота - което значи, че може да се разгради, откакто доближи избрана температура - даже температурата на шупване не е задоволително гореща, с цел да отхвърли изгодите от плодовете. Топлата вода обаче е идеална, защото е по-лесно да се пие в огромни количества.
Кое е най-хубавото време за пиянство на лимонена вода?
Нашето тяло е извънредно обезводнено, когато се събудим, тъй че дано топла вода с лимон е първото нещо, което приемате заран. Докато спим, губим доста вода посредством дишане. Хидратирането с топла чаша лимонена вода е най-добре, когато се разсъните, с цел да помогнете за попълването на изгубеното за една нощ.
В допълнение към прибавянето на усет към вашата вода (и оказва помощ за вашия банкет в резултат), лимонът може да подтиква имунната система и да образуват колаген в тялото ви (което предизвиква здравето на кожата и ставите), с помощта на високите равнища на витамин С. Но бъдете предизвестени: може да рискувате да изтъните емайла на зъбите си, като пиете лимонена вода през целия ден, всеки ден. Освен това хората с високи равнища на желязо в кръвта би трябвало да лимитират приема си, защото лимонът може да усили способността на тялото ви да всмуква желязо.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР