Много от вас познават Иво Христов като българският Стивън Кинг“.Вчера

...
Много от вас познават Иво Христов като българският Стивън Кинг“.Вчера
Коментари Харесай

Младият български писател Иво преди операцията: Всеки път е еднакво страшно и болезнено

Много от вас познават Иво Христов като „ българският Стивън Кинг “.

Вчера той влезе за поредна интервенция:
„ Моментът настъпи, да прекрача прага на операционната за следващ път.В душата ми е вихър от усеща и страсти. Всеки път е еднообразно ужасно и мъчително. С това няма по какъв начин човек да свикне.Но аз ще се оправя. В околните дни няма да съм деен тук, само че сестра ми ше написа от мое име.Обичам ви, другари! Вие сте моята вяра! “, написа Иво.„ ВАЖНО!
Пиша този пост, с огромна болежка в душата, тъй като знам, че проявата ми на уязвимост в този миг, няма да ми помогне с нищо, само че желая да разберете…
Операцията ще се извърши на следващия ден. Ще бъде по-голяма и по-сложна, в сравнение с чаках, само че съгласно лекарите тук, съм задоволително добре физически, с цел да устоя.
Но не става дума за тази болежка. Тя се преодолява. Аз приказвам за душевната, за която не мога да открия лек последните месеци. След предходната есен, когато изпаднах в кома, след една такава тежка интервенция, към този момент съм различен човек.
Дали правя оценка опцията да съм жив? Предполагам, че да, само че пребивавам дните си с голяма болежка, празнота, която се пробвам да запълня с думи. Може би единствено забравата, ще ми донесе разтуха.
Пиша всичко това, тъй като ме е боязън. Петнадесета интервенция! Всичкото това повтаряне на болежка и последици след всяка от тях, ме убива постепенно, само че несъмнено.
Това, което съумях да реализира в живота си, са книгите. Думите ще останат след мен, каквото и да се случи на следващия ден. Благодаря ви за всичко! “
Той е на 22 години и страда от извънредно рядкото заболяване “Неврофиброматоза – вид 2 ”. Написал е 9 книги. Откриват заболяването му през 2014 г.
Източник: vihrogon.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР