Много от решенията на ЦИК са саботирали машинното гласуване, смята

...
Много от решенията на ЦИК са саботирали машинното гласуване, смята
Коментари Харесай

Мая Манолова: Решения на ЦИК са саботирали машинното гласуване

Много от решенията на ЦИК са саботирали машинното гласоподаване, счита омбудсманът Мая Манолова. Според нея машините са издържали теста, само че не и членовете на Секционните изборни комисии.
Омбудсманът провежда през днешния ден полемика за отбрана на машинното гласоподаване. Поводът - преди няколко дни в отчета на ЦИК пред Парламентарната правна комисия беше казано, че малко хора се възползват от този избор, той коства скъпо и при него се позволяват се доста неточности.

Машинното гласоподаване води до почтено отчитане на гласовете, отбрани машините Мая Манолова.

Според Манолова грешките с изчезналите преференции са направени от хората от секционните комисии, които трябваше сами да събират гласовете от машините с тези от хартиения избор.

Тя предизвести, че те би трябвало добре да бъдат подготвени, тъй като идват локални избор с 6 000 машинни секции и с по четири типа протоколи. Манолова беше подкрепена от цивилен организации, партии и от Обществения съвет към ЦИК, откъдето споделиха, че не откриват функционални пороци на машинното гласоподаване.

Малко по- рано през днешния ден Манолова изненадващо се появи в Народното събрание с няколко щайги череши за депутатите. Тя изясни, че по този метод желае да им подсети, че няколко нейни законодателни начинания отлежават, само че от тях зависи дали би се кандидатирала за кмет на София.

Тук съм, с цел да спазя традицията като ги почерпя с череши и да ги подсетя, както върша всяка година, че има законопроекти, които са значими за българските жители, в тази ситуация става дума за плана за ограничение на свръх пълномощията на банките и на монополите в правосъдната фаза. Става дума за Закона за частния банкрут, които ще бъде импортиран безусловно до дни, сподели тя.

Според Манолова Народното събрание би трябвало да се произнесе за понижаване на лихвата от 10 % при просрочване на отговорности към банки, компании за бързи заеми, колектори, снабдители на публични услуги и монополни сдружения.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР