Много от проблемите на здравната система са от грешните политики.

...
Много от проблемите на здравната система са от грешните политики.
Коментари Харесай

Д-р Стойчо Кацаров: Проблемите на здравна система са от грешните политики

Много от проблемите на здравната система са от неверните политики. Тя се ръководи като социалистическо дружество. Нищо общо с пазара. Всички действия са лимитирани.
Това съобщи доктор Стойчо Кацаров от Центъра за отбрана правата в опазването на здравето в " Честно казано с Люба Кулезич " започвайки коментара си по какъв начин може да се реорганизира здравната ни система, с цел да служи на хората, а не на властимащите.

За страдание информация за ковид не се събира. Виждате ли по пол систематизиране за ковид. Виждате ли какъв брой хора са умряли в болница, какъв брой отвън нея. Колко от тестванията денем са за първи път и какъв брой за следващ път. Ако март месец можеше да кажат, че не са готови, то в този момент е ясно че не могат да ръководят рецесията.

Нищо ново не споделям. Как провеждаш избрана политика, като нямаш обикновените данни за обстановката. Правителството губи, тъй като се излага. Взема едни ограничения, отсрочват се. Излагат се, уточни експертът.

По нашите оценки са се срещали и контактували към 600 000-800 000 души и по тази причина интервалът, в който ще носим маски, няма да е до Нова година, а до май. Прогноза не е това, че ще продължи коронавирусът до еди по кое време си - това е предсказване. Прогнозата е обвързвана с данни.

Съобразно потребностите би трябвало да се дефинира какъв брой лечебни заведения би трябвало да има. сподели той и сподели пътната здравна карта от 2018 година Здравната каса споделя, че има 26 000 незаети кревати. Не може да разкриеш легло, в случай че нямаш личен състав. Иначе не може да разкриеш обещано поделение. За да сключиш контракт, би трябвало да се изпишат даже докторите с имената, изясни той.

Имаме свободни кревати, има личен състав който бездейства, тъй като са неразрешени плановите интервенции. И има дребна парченце, която е претрупана. И това е разследване личните ни глупави дейности през годините, безапелационен е медикът.

Абсолютно се не разрешава насилственото лекуване. Както е неприемливо и насилственото проучване за ковид. Това е юридически прочит на нещата,
разясни доктор Кацаров.

Когато си вменил обвързване за лекуване, то би трябвало и да се обезпечи това лекуване. И тъй като не може да се обезпечи, в случай че аз пострадам, получавам право на иск против държавното управление.

Включително може да се потърси и наказателна отговорност. Това е скритият претекст, изясни докторът.

Д-р Кацаров уточни и методите, по които можем да борим ковид в този момент и незабавно: Има нещо, което държавното управление може да направи незабавно. Ние не знаем какъв брой души са под карантина. Южна Коря и Франция ограничиха единствено тези, които са заболели. И по този начин се прекъсва предаването на инфекцията. Това е написано като предписание у нас, само че не се прави. А това е по-ефективно от носене на маски и отдалеченост, безапелационен бе експертът.

Махни възбраните и остави лечебните заведения да се преструктурират. Сега условия принуждават да стане това, даде втори съвет на здравния министър и държавното управление доктор Кацаров.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР