„Много от приятелите ми казваха, че никой няма даде 1000

...
„Много от приятелите ми казваха, че никой няма даде 1000
Коментари Харесай

Украинец прави ключодържатели от свален руски самолет и ги продава, за да финансира украинските военни

„ Много от приятелите ми споделяха, че никой няма даде 1000 $ за парче метал, това било полуда. Но на сутринта се разсъниха и разбрах, че към този момент са събрани 20 000 – 30 000 $. Постоянно идват послания и въпроси от хора, които желаят да дарят повече средства. Тези хора ни споделят че това е страхотна концепция “, споделя Юрий Висовен, създател на „ Дронове за Украйна “.

Сваленият аероплан, от който се вършат сувенирите, е съветски „ Су-34 “, двуместен изтребител бомбардировач, който съгласно украинските военни бил свален над град Бородянка, северозападно от Киев, при започване на март при опита на съветските военни да завладеят региона.

Украинското министерство на защитата разгласява фотоси на отломките от сваления аероплан, на които ясно се виждат номерата му.

След отдръпването на съветските сили от региона и пренасочването на съветската нашествието към Източна Украйна, Висовен помолил украинските бойци, защитаващи региона, да събере разпръснатите из полето парчета. Войниците удостоверили пред предприемача, че водачите на самолета били убити. Сред отломките били открити каска с име, завършващо на „ -нов “ и кожен кобур с надпис „ Бурят “ – название на етническа група, населяваща Сибир.

Русия не удостоверява данните за военните си загуби и от Ройтерс не са могли да потвърдят при какви условия е бил свален самолетът.

За направата на ключодържателите Висовен обработва и полира дълги 10 сантиметра продълговати части от фюзелажа на самолета. Всеки ключодържател е гравиран с неповторим сериен номер.

“Уникалното на тези ключодържатели е, че ние сме ги изработили от отломките на същински съветски аероплан “, споделя Висовен и прибавя, че това е несравним подарък за всеки, който е оказал помощ. Украинецът употребява събраните средства, с цел да купува дронове с инфрачервени визьори, които подарява на украинските военни.

„ Сега, откакто сме събрали толкоз доста средства, усещаме доста по-голяма отговорност. Моята фантазия е да победим и всички да са в сигурност. Всички да се приберат в домовете си и да няма потребност да събираме средства, с цел да спасяваме нечии живот “, споделя още той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР