Много от представителите на различните политики дадохме знак към Министерство

...
Много от представителите на различните политики дадохме знак към Министерство
Коментари Харесай

Весела Кондакова: Искаме поне 5 дни преди влизането на нови COVID мерки да се знае за тях

Много от представителите на другите политики дадохме знак към Министерство на здравеопазването, като наш сътрудник в опита да се оправим с рецесията, да има малко повече време. Т.е. най-малко пет дни преди влизането на нови ограничения да се знае за тях, тъй като доста мъчно се реагира, изключително в туризма и културата.

Това съобщи в студиото на " Тази заран " по bTV Весела Кондакова, зам.-министър на културата и част от новия, който заседава за първи път през вчерашния ден.

След съвещанието му в зам.-министърът на опазването на здравето Георги Йорданов съобщи, че евентуално от идната седмица карантината за заболели ще стане 10 дни вместо 14, а контактните ще остават у дома единствено седмица, а не 10 дни.

От през днешния ден пък лицата, влизащи у нас от страни в " алената зона " с изключение на зелен документ ще би трябвало да показват и негативен PCR тест.

" Очакваме голяма група английски туристи да се появят през днешния ден или на следващия ден и това би могло да окаже голям напън, защото 1200 души да дойдат и да заразят цяло Банско би могло да бъде извънреден проблем за страната. Това може да бъде предотвратено, като те бъдат тествани преди да влязат у нас ", добави Кондакова.

Тя изясни, че в Националния пандемичен комитет, с изключение на здравни специалисти, влизат и представители на разнообразни министерства и сфери. В него ще им вътрешноведомствен комитет, който ще се занимава със здравните тематики.

Кондакова добави, че Националният пандемичен комитет ще заседава най-малко един път седмично, може би даже два пъти седмично.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР