Много от нас свързват миризмата на мандарини с Нова година.

...
Много от нас свързват миризмата на мандарини с Нова година.
Коментари Харесай

По колко мандарини да консумираме на ден?

Много от нас свързват миризмата на мандарини с Нова година. Радваме се, когато тези сочни, ярки и ароматни плодове се появяват в магазините и ги ядем на драго сърце в продължение на няколко месеца. Понякога можете да се увлечете и да изядете много мандарини едновременно. Но тук би трябвало да внимавате: в края на краищата мандарините, толкоз обичани от мнозина, съдържат захар и фибри, остатъкът от които няма да е от изгода за вашето здраве.

Мандарините са източник на антиоксиданти, които оказват помощ за отбрана на клетките, понижават възпалението, понижават риска от сърдечни болести и усъвършенстват благосъстоянието. Те също по този начин са с високо наличие на калий, който оказва помощ за намаление на кръвното налягане.
Многобройните изгоди на мандарините
Мандарините може да са по-малки по мярка от портокалите, само че те са няколко пъти по-богати на витамини, минерали и антиоксиданти като ви...
Прочети повече
Една мандарина съдържа и 31% от дневната стойност на витамин С, който оказва помощ за подсилване на имунната система, възобновяване на клетките и има редица други потребни свойства. Мандарините съдържат и витамин А, който е значим за здравето на очите.

Диетолозите считат, че можете да ядете пет до шест мандарини дневно без щета за здравето си. Но в случай че сте изяли цялостен кг на едно ястие, тогава бъдете подготвени за проблеми – отичане на корема, болки, диария, защото консумирате прекалено много фибри.

Имайте поради, че мандарините, както всички цитрусови плодове, могат да причинят алергии и също така киселините в тях могат да създадат зъбите ви по-чувствителни.

Захарта, съдържаща се в мандарините, не влиза толкоз бързо в кръвта, защото плодовете съдържат както фибри, по този начин и други потребни субстанции. Тоест плодовете като цяло са здравословен артикул, само че рафинираната захар не съдържа нищо с изключение на чиста сила, тъй че използването й би трябвало да бъде лимитирана.

Мандарините постоянно се съпоставят с портокали - плодове, чийто сок се свързва с сила. И в действителност имат доста общо, само че има и дребни разлики. Портокалите са по-богати на витамин С, само че мандарините са по-богати на витамин А. Мандарините имат малко натрий, само че портокалите въобще го нямат.
Пържени мандарини? Опитайте ги в този необикновен кейк на тиган
Сладкият цитрусов плод има редица потвърдени изгоди за здравето. Изключително богати на витамин С, съдържащи великодушни количества витамини Д и...
Прочети повече
Иначе разликата е единствено в размера, мириса и усета. И мандарините, и портокалите съдържат дребни количества калций, фосфор и други минерали. Съдържанието на въглехидрати, фибри, мазнини и протеини в портокалите и мандарините е съвсем същото.

Кой не би трябвало да яде мандарини:

Ако имате самостоятелна нетърпимост към тях;

Имате заболяване на стомашно-чревния тракт - ентерит, колит, гастрит;

Имате язва на дванадесетопръстника;
Кой не трябва да яде мандарини
Мандарините потвърдено са едни от най-полезните плодове, които можем да си похапваме през студените месеци от годината. Те изобилстват от...
Прочети повече
Алергични към цитрусови плодове;

Кариеси или други болести на зъбите;

Наднормено тегло;

Заболяване на бъбреците.

Разумната приложимост на мандарини ни подпомага общата жизнеспособност, понижава риска от развиване на доста болести.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР