Много от нас са леки хипохондрици. Но има и хора

...
Много от нас са леки хипохондрици. Но има и хора
Коментари Харесай

В хипохондричния парадокс шведско проучване открива по-висока смъртност при тези, които се страхуват от сериозно заболяване

„ Много от нас са леки хипохондрици. Но има и хора на другия полюс на спектъра, които живеят в непрекъснато положение на безпокойствие, страдалчество и размисли за това, че имат съществено заболяване “, сподели доктор Джонатан Е. Алпърт от Медицински център Монтефиоре в Ню Йорк.

Хората с разстройството страдат и „ е значимо да го приемете съществено и да го лекувате “, сподели Алпърт, който не е взел участие в новото изследване. Лечението може да включва когнитивно-поведенческа терапия, техники за релаксация, образование и от време на време антидепресанти.

Изследователите откриха, че хората с тази диагноза имат нараснал риск от гибел както от естествени, по този начин и от неестествени аргументи, изключително от самоубийство. Хроничният стрес и неговото влияние върху тялото биха могли да обяснят част от разликата, пишат създателите.

Проучването, оповестено в сряда в JAMA Psychiatry, адресира „ очевидна празнота в литературата “, сподели Дейвид Матей-Колс от Института Каролинска в Швеция, който управлява проучването. „ Имахме...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР