Много от нас робуват на сутрешния ритуал за консумиране на

...
Много от нас робуват на сутрешния ритуал за консумиране на
Коментари Харесай

Пиете ли кафето си правилно? Проверете тук

Много от нас робуват на утринния обред за изразходване на гореща напитка с кофеин, било то кафе или чай. Ако желаете да й се насладите в цялостна степен обаче, ще би трябвало да действате стратегически, вместо просто да се пресегнете към чашата, написа Science Alert.

За да извлечете оптималната изгода от ободрителния резултат на кафето, би трябвало да съобразите потреблението му със спада на равнището на кортизол в организма. Нивото на кортизола е най-високо сред 8 и 9 ч, а други пикови часове денем са по обед, както и в късния следобяд – сред 17:30-18:30 ч. Препоръчително е да отпиваме чаша кафе минимум половин час по-късно. За страдание това значи, че ще би трябвало да издържим без топлата напитка няколко часа, откакто сме се събудили.

Ако консумирате кофеин, когато равнището на кортизол е достигнало своя връх - да вземем за пример сред 8 и 9 сутринта - вие освен отслабвате въздействието на кофеина, само че и също помагате на тялото да си построи имунитет против неговото деяние. Това значи, че няма да се почувствате ободрени и ще се нуждаете от повече от една чаша, с цел да получите прилив на сила.

За повече информация, вижте това информативно видео на ASAPScience.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР