Много от нас често се намират в ситуации, в които

...
Много от нас често се намират в ситуации, в които
Коментари Харесай

Как да избягаме от капана на многото задължения

Много от нас постоянно се намират в обстановки, в които би трябвало да извършат доста, самостоятелни една от друга, задания с къс период. Извършваме редом от ден на ден и повече интензивности в работния си ден, а доста от нас по едно и също време с това имат и спомагателен бизнес или занимание, построяват каналите си в обществените медии, занимават се с самостоятелни планове и даже вземат участие в онлайн курсове – всичко това доста постоянно е даже от у дома. Експертите на LG сътвориха този къс справочник със препоръки, който може да ни даде малко надзор над хаоса в всекидневието.

Множество изследвания демонстрират, че човешкият мозък не може да се концентрира изцяло върху повече от едно нещо по едно и също време. Именно по тази причина мултитаскингът не е нещо, към което би трябвало да се стремим, в случай че имаме доста задания за осъществяване. Изисква се майсторство в ръководството на времето: записвайте всички задания за деня още от сутринта, направете прогноза за това какъв брой време мислите, че ще е нужно за осъществяването на всяка от тях и им запазете съответен интервал от деня. Това включва ежедневни отговорности като готвене, напредване, развлечение и отмора. Не си задлужава да планирате цялата седмица авансово в подробност – фокусирайте се върху по-кратки и постижими интервали от време, с цел да е по-ефективен проектът. Отмятайте отговорностите към два разнообразни уговорката настрана, в противоположен случай ще си създадете повече стрес. Вместо върху мултитаскинг, фокусирайте се върху обособените една по една и наложително изключете факторите, които ви разсейват, до момента в който работите върху проекта си – това могат да са обществените медии или известията. Ако желаете да им обърнете внимание, отделете и за тях къс интервал от деня си.

Приложенията могат да са нещо доста потребно

Ако желаете да вършиме доста неща едновременно, мъчно ще се справите с вярното ръководство на дилемите. Тетрадка може и да е подобаваща в тази ситуация, само че още по-голямо улеснение е приложение за ръководство на времето, което ще ви обезпечи елементарен достъп до листата със отговорности без значение къде и кога имате потребност от тях. А синхронизацията сред телефона и компютъра, прави този вид още по-комфортен. Подобно приложение е Handle, което обобщава дилемите, имейлите и други записани задължения на едно място.

Приложение, което ще ви помогне да изключите всички разконцентриращи платформи, също би било доста потребно. Пример за такова е Self Control, с което можете да отбележите кои други приложения желаете да блокирате за съответен интервал от време. Важно е да знаете, че даже да рестартирате компютъра си, приложението няма да пусне към този момент блокираните такива, до момента в който не завърши заложения от вас интервал. Следователно, ще би трябвало да изчакате то да премине, с цел да ревизирате обществените си мрежи да вземем за пример. Подобно приложение е и Forest, което даже може да ви награди, в случай че останете фокусирани – в случай че не докосвате маркираните приложения за дълго време, едно дърво, а в следствие и цяла гора, ще пораснат като премия. Ако не съумеете да издържите на изкушението на обществените медии, това ще се отрази на вашите растения.

Средства, с които да избегнете хаоса

Тези, които действат в доста функции и се впускат в разнообразни интензивности, доста бързо могат да се почувстват затрупани от електронни устройства, кабели и безпорядък в дома си. Затова, с цел да си подсигурите безпрепятствено протичане на работния развой, е значимо да рационализирате инвентара, с който работите. Ако сте от у дома, офиса или даже влака и кафето, би трябвало да се задачите да съберете всичко належащо на телефон, който дава отговор на безусловно всички ваши потребности, както и на устойчив, стилен преносим компютър. Ако правите доста разнообразни действия от у дома, би трябвало да си създадете работна станция, подобаваща за работния ви развой, където елементарно да се настаните и да свържете преносимия компютър си.

Използването на екран е освен належащо за задания, свързани с дизайн, графики и редактиране на видеа, само че е значимо и за здравето на гръбначния ни дирек, без значение от сферата ни на работа. Трябва да изберете екран, който може да се употребява елементарно за всеки работен развой, какъвто да вземем за пример е мониторът LG Ergo dual-display. Той ви разрешава да позиционирате два общоприети 27-инчови екрани на една ергономична подложка, в позиция, подобаваща особено за вас, с което ще помогне да повишите успеваемостта си. Лесно можете да адаптирате страните на екраните една до друга или една над друга, както и да ги накланяте и въртите във всяка допустима посока на стойката. Така комфортно можете да употребявате вашия всичко в едно екран без значение дали работите прави или седнали, дали играете, редактирате видео или даже гледате телевизионни излъчвания.

Останете дейни, с цел да можете да поемете повече задължения

Когато имате цялостен график, става още по-важно да бъдете дейни в всекидневието. Редовните извършения да вземем за пример подсигуряват по-бърз умствен развой денем и повече устойчивост за огромното натоварване. Въпреки това, в тази обстановка вместо да прекарвате часове в кардио извършения, можете да изберете по-кратки и по-интензивни такива, като да вземем за пример HIIT, които могат да се практикуват и вкъщи за единствено 30 минути, преди да стартира работният ден. Колкото повече отговорности имате, толкоз по-важно става и планирането на здравословното хранене. Ако планирате и подготвяте (или замразявате) своите храни за седмицата напред, освен ще спестите време и сила през седмицата, само че ще помогнете на мисленето и издръжливостта си. Трябва да си планирате и интервали за отмора и време с обичаните хора, в противоположен случай, в даден миг може да се окаже по този начин, че пропускате значими неща.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР