Много от жителите на мегаполиса са започнали да страдат от

...
Много от жителите на мегаполиса са започнали да страдат от
Коментари Харесай

Кръв потече от носа на хора в Банкок заради мръсния въздух

Много от жителите на мегаполиса са почнали да страдат от белодробни инфекции

Гъстият смог над Банкок е предизвикал кръвотечение от очите и носа на жителите на 8-милионния град Банкок, оповестява Агенция Франс Прес. Дебелата и непрогледна пелена, формиран от фини прахови частици и токсични субстанции, е обхванала компактно тайландската столица през последните две седмици. Проблемът със замърсяването е достигнал такива размери, че даже домашните любимци всеобщо страдат от заболявания, породени от смог, оповестява Дир.

``
реклама

Сред главните причинители са огромният трафик, градежите, промишлеността, нерегламентираното изгаряне на отпадъци и даже нормалните за Тайланд външни барбекюта.

Много от жителите на мегаполиса са почнали да страдат от белодробни инфекции, да кашлят или кихат кръв, както и да имат кървене от носа и очите. Живеещите в града животни са посочили същите белези - кръв по носа и белодробни инфекции.

Властите на страната търсят способи за оправянето с рецесията, само че няма изгледи за бързото ѝ отшумяване. Управата на града е почнала даже да употребява флотилия от огромни дронове, които да пръскат вода, с вярата, че ще понижат финните прахови частици във въздуха. Армията на страната пък е била изпратена във всички заводи и фабрики в Банкок, с задачата да следи за нерегламентирани действия. Движението на дизелови коли е било неразрешено.

" Опасното замърсяване на въздуха в Банкок би трябвало да накара държавното управление да предприеме незабавни и решителни дейности ", съобщи районният координатор на Организация на обединените нации за региона на химикалите, отпадъците и качеството на въздуха - Какуко Нагатани-Йошида.

Тя сподели, че краткосрочно решение би било да се затворят заводите, които са най-сериозни замърсители.

" В последна сметка фабриките ще би трябвало да се трансфорат в по-чисти технологии и да се спре откритото изгаряне на отпадъците ", декларира Нагатани-Йошида.

На фона на тежката обстановка и опцията от неуспех на туристическия сезон, тайландската полиция разгласи арестуването на човек, за който твърди, че е разгласил " подправени вести ", откакто споделил в обществените мрежи, че една жена е умряла от токсичния смог.

" Това обръщение освен провокира суматоха измежду обществеността, само че и може да докара до стопански загуби от позиция на туризма ", съобщи представителят на полицията полковник Сириват Деефор.

Според някои обаче ръководещата военна хунта се пробва да наложи цензура, защото не може да се оправи със замърсяването на града.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР