Много от хората, които работят сами за себе си смятат,

...
Много от хората, които работят сами за себе си смятат,
Коментари Харесай

„Да изпиташ вина от почивката“: Самостоятелната заетост и рискът от това да станем работохолици

Много от хората, които работят сами за себе си считат, че всеки свободен миг е скъп и от него могат да сепечелят пари. Според тях, че главният плюс на това да бъдеш собствен личен началник е във опцията да контролираш метода, по който прекарваш времето си, разказватБи Би Си.

Често обаче това значи и възприятие за виновност за минутите, прекаранине в работа, а в свободно време, което на доктрина бидоставяло спомагателни доходи.

Напълно ви разбирам: до момента в който пиша този текст, слушам фамилията си на открито да се любува на късното пролетно слънце. Събота е и с цел да обезщетявам виновността си, че не съм пред компютъра си през последните два дни, сега работя от пътническата седалка на нашия фургон, споделя Кейт Морган (Kate Morgan), която е публицист на свободна процедура.

Откакто се реалокирах в провинциална Пенсилвания през 2015 година, съм публицист на свободна процедура на цялостен работен ден.

Работейки сама за себе си, имам по-високи доходии успявамда правя пълноценна работа, която ми доставя наслаждение,

Но тази независимост си носии последици,превърнах се в работохолик, който заплаща с платени часове през уикендите и жертва от времето си за сън, в задраскване на още едно нещо от листата със задания.

Моята податливост към претоварване, подбудена от възприятие за виновност, е постоянно срещана измежду, хората които работят сами за себе си.

Шанън Лойс, 35-годишна фрийланс дизайнерка от американския щат Северна Каролина, споделя, че възприятието за виновност най-силно се усеща, когато се занимавате с нещо което ви доставя наслаждение, вместо да вършиме пари или да вършите някаква потребна работа.

" Не се усещам отговорна, когато да вземем за пример, разстилам прането, а когато се пробвам да сиотделя време на някакво занимание ", подчертаваМорган.

За да бъдеш сполучлив в това да си началник на себе си, би трябвало да разпределяш стойностно времето си, поучава Морган.

От решаващо значение е да знаете какъв брой е цената на вашите качества, с цел да изградите преуспяващ бизнес. Постоянното мислене за времето в пари обаче може да ви направи нетърпеливи и да понижи удоволствието от заниманията планувани засвободното време.

Претоварването и прегарянето са постоянно срещани проблеми за независимо заетите лица. Въпреки че някои намират задоволство в независимата претовареност. Поставянето на граници и обособяване на време за почивкаможе да се окажат предизвикателство. Намирането на баланс сред работата и свободното време е от решаващо значение.

Въпреки гъвкавостта и свободата на независимата претовареност може да е мъчно да се насладите на свободното си време, без да се чувствате отговорни, че не работите.

Самостоятелната претовареност предлага самостоятелност, само че изисква и самодисциплина, би трябвало да внимавате какъв началник на самите вас ще бъдете.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР