Много от гражданите се нуждаят от медицинско лечение, което се

...
Много от гражданите се нуждаят от медицинско лечение, което се
Коментари Харесай

„Няма абсолютно нищо. Останахме без дом”: 170 хил. души „оцеляват” в разрушения Мариупол

Много от жителите се нуждаят от здравно лекуване, което се дава в град Запорожие: „ Сега в нашия отдел има три деца. Всички са докарани от зоната на военни дейности. В събота докараха тригодишно момченце от Мариупол. То беше ранено на 19 март, само че нямаше по какъв начин да бъде евакуирано - нуждае се от интензивни грижи”, споделя анестезиологът Алена Плевакина.

От началото на войната са починали към пет хиляди мариуполци, в това число повече от двеста деца. Руската войска обсажда града от края на февруари. В Мариупол 90% от постройките са развалени. Градът е неразпознаваем. От парк „ Веселка”, където преди войната напролет се засаждаха лалета, а на Нова година се слага огромна елха, не остана съвсем нищо. Високи и ниски здания от двете страни на река Калмиус се трансфораха в руини, написа Настоящее время.

В центъра на града стои разрушеният Драматичен спектакъл. В него жителите на Мариупол се криеха от бомбардировките. Пред постройката на асфалта с огромни букви, с цел да се вижда от въздуха, написа „ деца”... На 16 март това не избави Драматичния спектакъл от съветските бомбардировки. Жертвите им съгласно локалните управляващи са били триста души...

„ Видях ранените. Видях деца с окървавени лица. Всички крещяха. Сградата стартира да гори. Изтичах в основния вход. Видях врата, която водеше към концертната зала. Таванът се срути дружно с полилея”, спомня си Мария Кутнякова, жителка на Мариупол, която видяла нападението със личните си очи.

В града царува филантропична злополука. Няма вода, няма парно. Храната се готви на огън. Получаването на хранителни артикули става все по-трудно всеки ден.

„ Нямаме безусловно нищо за ястие - осем души”, споделя друга жителка на Мариупол, която останала в града със фамилията си...

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР