Много от българите, решили да почиват в южната ни съседка

...
Много от българите, решили да почиват в южната ни съседка
Коментари Харесай

Нови глоби: Шофьорите, които ще пътуват в Гърция, задължително да прочетат това

Много от българите, решили да почиват в южната ни съседка към момента не са осведомени с измененията в наказателния кодекс на Гърция за нарушителите на пътя.

От 1 юли се планува даже затвор за водачите, седнали зад кормилото след приложимост на алкохол или такива, които заплашват живота на другите с държанието си.

Част от българите, пътуващи до Гърция, споделят, че авансово се срещат с разпоредбите за придвижване там.

Пламена Начева работи в Гърция, съгласно нея измененията се одобряват добре от гръцките жители. "Няма причина да се тормозят и българските водачи, които пътуват в южната ни съседка ", разкри тя.

"Доста строги са разпоредбите и законите и в България и то тъкмо за използуване на алкохол и шофиране ", разкри Начева пред bTV.

Тлъсти санкции постановат за монокини на плажа в Гърция и Хърватия, доста да внимават и водачите!

Голяма част от почиващите в Гърция избират да пътуват с персонален автомобил, а не с проведен транспорт от организации. Все по-често туристите търсят къщи или жилища чартърен, където цените за пет нощувки за един човек са доста по-ниски от тези, в хотелите, които оферират и в допълнение изхранване.

Голяма част от туристическите организации оферират и еднодневни почивки с плажове в Гърция, като цените варират към 40 лева

Засилена ще е работата и на граничните пунктове за южната ни съседка.

"Всяка година през последните 3-4 години се вижда растеж на пътуващите за Гърция. Граничен пункт "Промахон " разполага с 9 работни места,а от "Гранична полиция " подсигуряваме, че всички пунктове и ленти ще работя. Затруднението във връзка с излаз от България произтича от огромния брой малолетни и малолетни жители. Това изисква по-големи инспекции, изключително в случай че детето е единствено с единия родител. Родителите би трябвало да носят копие на декларацията, както и оригинала, с цел да не се губи време за ксерокопиране. Нека и хората, които съпровождат деца също носят тези документи ", сподели началникът на граничния пункт "Кулата " Атанас Георгиев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР