Много обичам, когато някой ми се отваря на тема “партийни

...
Много обичам, когато някой ми се отваря на тема “партийни
Коментари Харесай

Трифонов с нов пост: Много обичам, когато някой ми се отваря на тема “партийни субсидии”!

„ Много обичам, когато някой ми се отваря на тематика “партийни дотации ”. Чета мнения по какъв начин съм подлагал на критика Бойко Борисов, че подарява пари от партийната дотация на ГЕРБ, а през вчерашния ден аз съм направил същото - дарил съм пари от дотацията на “Има подобен народ ”. Само дето има една голяма разлика. “Има подобен народ ” извършва волята на суверена, изразена на народен референдум и взима единствено 1 лев партийна дотация на глас ”. Това написа в профила си във Facebook водачът на „ ИТН “ Слави Трифонов по отношение на отправени рецензии към партията.

Вчера от Има Такъв Народ оповестиха, че ще дарят на участващите в потушаването на пожарите половината от дотацията си от предходния парламент. Останалите 50% от парите ще отидат при фамилиите на горските чиновници, починали в пожара край Петрово.

„ Така ние в предния парламент взехме 136 хиляди лв. и върнахме в бюджета близо 1 милион лв.. А можеше да ги вземем и тия пари. Законът ни го разрешава, само че не ни го разрешава моралът. ГЕРБ и Бойко Борисов обаче нямат проблем с морала и прибраха от присъединяване си в предния парламент още 1 милион и 600 хиляди лв. дотация. Ние, отново да кажа, взехме 136 хиляди. ”, написа още Трифонов.

„ Да, подлагал на критика съм Бойко Борисов, тъй като той подарява 150 хиляди лв. от партийната си дотация и в същото време с другата ръка прибира на влог десетки милиони левове годишно от същата партийна дотация. И то без хората да желаят да му ги дават тия милиони. Има разлика, когато даряваш пари на хората, взети принудително от хората. Нали по този начин? Всъщност, всички партии си мълчаха за угояването на ГЕРБ през годините с брутално високата партийна дотация, тъй като и те получаваха от “мазнинката ”, написа той.

По думите след провеждането на националния референдум и резултатите от него действително се прави обир над българските данъкоплатци от страна на партиите

„ Ние взехме, колкото ни разрешава суверенът. А през вчерашния ден се отказахме и от цялата дотация, тъй като по този начин е вярно. Защото това е най-хубавото, което може да се направи с тази сума в този сложен миг за пожарникарите и за фамилиите на Антон и Валери ”, добавя той.

„ И отново да се върна на партиите. Нима забравихме, че всички партии си мълчаха и си трайкаха, когато получaваха по 13,23 лева на глас вместо законните 11 лв. на глас? И си ги прибираха, до момента в който с моя екип не ги хванахме, че крадат. Между другото, мълчаха и медиите. И в случай че има проверяваща публицистика, това беше нейна работа, а не на едно шоу. Но пък въпреки това, резултатът е значим. А какъв беше финансовият резултат от това, че хванахме партиите да крадат? Оцветените с цветовете на тия партии, които ми държат сметка на мен за дотацията, ще кажат ли какво случи по-късно? ”, написа още водачът на „ ИТН ”.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР