Много обичам да скачам в Шанхай, пистата е бърза, публиката

...
Много обичам да скачам в Шанхай, пистата е бърза, публиката
Коментари Харесай

Демирева след среброто: Обичам Шанхай, пистата е бърза

Много обичам да скачам в Шанхай, пистата е бърза, публиката постоянно въодушевена, което основава страхотна атмосфера, съобщи Мирела Демирева след среброто на шампионата по лека атлетика от Диамантената лига.
Олимпийската вицешампионка в скока на височина преодоля летвата на 1,94 м, а на 1,97 метра, колкото е нейният персонален връх, направи три несполучливи опита. Преди две години на същия шампионат тя остана пета с 1,88 м.

Българката бе изпреварена само от международната шампионка на закрито и намерено Мария Ласицкене (Русия), която оглави и планетарната класация с 1,97 м.
„ Като за първи старт за сезона е добре, само че не преставам да се стремя към скок от 2 метра и над тази кота “, разгласи Демирева.
Следващият й старт е в Рим на 31 май, който също е от веригата Диамантена лига.
Демирева се приготвя при холандския треньор Маринус ван Лувен, а преди конкуренцията имаше лагер в Испания, където отработва новия си жанр на скачане.
„ Намирам се в чудесна форма, добави Мирела. – Сега акцентираме на механически детайли, които преди даже и не съм подозирала, че съществуват. “

А най-хубава в бранша за троен скок бе олимпийската шампионка от Рио 2016 Катерин Ибаргуен. Колумбийката победи с най-хубав резултат в света за сезона – 14,80 м, реализиран в последния й опит.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР