Много обезпокоително за нас е това, което става с коронавируса

...
Много обезпокоително за нас е това, което става с коронавируса
Коментари Харесай

Нов вариант на Омикрон в Европа, има вероятност да дойде по празниците и у нас

Много тревожно за нас е това, което става с ковид във Франция и Италия, където един нов подвариант се появи и " потегли " нагоре доста прогресивно . Това е един нов подвариант на Омикрон и от него се покачва броят на смъртните случаи , сподели в изявление за Българска телеграфна агенция математикът проф. Огнян Кунчев от Института по математика и информатика към Българската академия на науките.

Така той отговори на въпрос дали пандемията от COVID-19 отшумява и завършва, или е противоположното, откакто в Китай има нарастване на случаите на инфектираните.

Според проф. Огнян Кунчев този нов подвариант на Омикрон към момента го няма в Германия и в Австрия, само че ще се появи след коледните празници , когато се съберат доста хора на едно място и в случай че не се съблюдават рестриктивните мерки.

" Новият подвариант е малко по-заразен от предходните, само че няма огромна смъртност или тя е такава, каквато е при елементарния Омикрон. Този нов вид минава релативно леко при инфектираните, само че има доста случаи на леко прекаран COVID-19 и след месец-два се появяват тромбози и тромби , както и разстройства на вегетативната нервна система. Това е при пациенти с леко изкаран COVID-19, само че той се оказва доста подъл и след него се отключват болести, които даден човек дори не ги е имал . Много е рисково, когато се получават тромби или съсиреци на кръвоносната система ", изясни проф. Кунчев.

Хората, които имат съпътстващи болести, би трябвало да вземат ограничения и да носят защитни маски.

На въпрос дали идните коледни и новогодишни празници, многото връщащи се хора у нас от чужбина и неналичието на ограничения няма да доведат до увеличение на случаите на ковид, проф. Кунчев, сподели, че в случай че се види броят на смъртните случаи, ще стане ясно, че от юни - единствено за три месеца, у нас са умряли 500 души от COVID-19. Това беше през юни, юли и август, когато имаше летен " взрив " на ковид, добави математикът.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР