Много нисък дял на странични ефекти от всички ваксини срещу

...
Много нисък дял на странични ефекти от всички ваксини срещу
Коментари Харесай

EMA: Нисък е делът на странични ефекти от трите ваксини срещу Covid-19

Много невисок дял на странични резултати от всички ваксини против ковид разгласи Европейската организация по медикаментите. Публично разискване по процесите на одобрение и мониторинг на сигурността на имунизациите се е състояло по самодейност на Европейската организация по медикаментите (ЕМА) със съдействието на специалисти от Европейския център за надзор на заболяванията (ECDC). Участие взеха членовена българския екип " Наука в рецесията " доктор Момчил Баев и Симеон Петров.

Основна тематика на диалозите са били имунизациите - към този момент утвърдените и чакащите утвърждение, сигурността и ефикасността им, мониторингът на страничните резултати, обзор на предварителни данни от всеобщото използване на ваксини в някои страни като Израел, тестването на ваксини при деца и акомодацията на нови дози ваксини към разновидностите на ковид.

Било е установено, че досега всички утвърдени ваксини имат позитивно съответствие на изгодите и рисковете, а значително разликите в данните за ефикасността им се дължат на критериите и методиките на осъществяване на другите клинични изследвания, показват от " Наука в рецесията ".

Що се отнася до данните за сигурността и страничните резултати множеството следени и обявени такива са с умерена до междинна активност и са краткотрайни феномени.

В някои редки случаи (1/100 000) са следени тежки алергични реакции (анафилаксия) и с още по-малка периодичност на проявяване са така наречен тромбоемболични събития, които са следени при почти 30/10 000 000 имунизирани.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР