„Много неща в България се правят по най-скъпите технологии, защото

...
„Много неща в България се правят по най-скъпите технологии, защото
Коментари Харесай

Румен Овчаров: В проекта Белене корупция няма, има далавера

„ Много неща в България се вършат по най-скъпите технологии, тъй като се печелят пари. Например 4,5 милиарда за автомагистрали, това е казусът с корупцията “, означи в предаването „ Лице в лице “ по бТВ Румен Овчаров – някогашен министър на енергетиката. В плана „ Белене “ корупция няма, има спекулация, има закононарушение, съобщи той.

Делото за АЕЦ „ Белене “ беше прекъснато от съда и върнато на прокуратурата, напомни Овчаров.

„ През 2012 година по предписание на Министерски съвет се приключва планът. Министърът на стопанската система и енергетиката би трябвало да провежда договаряния с съветската страна по прекратяването. Тогава АДФИ прави ревизия и тя установи, че НЕК е изплатила на „ Атомстройекспорт “ 383 млн. евро, а компанията има искания за 410 – т.е. НЕК дължи 27 млн. “, изясни Овчаров. По думите му тогава българската страна не е провела договаряния и не е поискала прекъсване на плана.

„ Руската страна внася иск в арбитража в Париж за 1 милиарда евро, след четири години ни осъжда за 620 млн. евро и българската страна по никому незнайни аргументи не апелира, само че и незабавно си заплаща “, изясни някогашният министър.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР