Много неща може да предизвикат носталгия и да ни липсват

...
Много неща може да предизвикат носталгия и да ни липсват
Коментари Харесай

Грипът се завръща? Изберете сигурна защита

 Много неща може да провокират носталгия и да ни липсват с времето, само че грипът и ужасните му признаци не са в листата. През 2020 година той по този начин и не доближи върховата си форма, само че това надалеч не трябва да ни успокоява! Грип още има и тази година евентуално отново ще станем очевидци на огромната му мощност. Във време на Covid-19 е значимо да не забравяме, че съществуват и други болести, от които би трябвало да се предпазим. За благополучие, има сигурна отбрана, с която елементарно може да предотвратите бъдещи затруднения и опасности.

Спокойствието е на една ваксина разстояние.

Прогнози за грипен сезон 2021 – 2022

Може да се направи опит за прогноза, с цел да се откри какъв ще е грипният сезон през 2021 – 2022 година За задачата се употребяват данните за годишната заболеваемост от грип и остри респираторни болести и наблюденията на СЗО над миналия сезон в Южното полукълбо. Интересно е да се знае, че грипните случаи в Австралия и Нова Зеландия са по-малко спрямо годините преди 2020 година, само че заболеваемостта от грип и ОРЗ от началото на 2021 година в Азиатските страни (Китай) е на равнищата от 2018 и 2019 година Данните сочат, че грипен сезон 2021-2022  в Северното полукълбо може да е по-различен и даже по-тежък от този през предходната година.

Специалисти считат, че поради обстоятелството, че през предходната година грипен сезон на практика отсъстваше, равнищата на имунитет на популацията са по-ниски, което може да докара до смяна на " държанието “ на грипа. Така той може да се появи през есента, вместо зимата, или да е по-упорит и с по-тежко протичане от нормално.

Противогрипна ваксина – преимуществата

Много хора се надяват, че здравословната храна и отличната хигиена са задоволителни, с цел да се предотврати разболяването от грип. Това разбиране е неверно и елементарно може да станат жертва на вируса, който се предава елементарно по въздушно-капков път.

Някои хора позволяват, че имунизацията против Covid-19 ще ги защищити и от сезонен грип. За страдание, това също е единствено мит. Противогрипната ваксина е единствената ефикасна отбрана против инфлуенца.

Четиривалентната противогрипна ваксина е потвърдено ефикасна против грипните варианти и повлиява добре както на младите, по този начин и на възрастните пациенти. Тя може да помогне и на хората с хронични болести, които са от рисковите групи. Знаем, че заплахата от инсулт неведнъж се покачва след заразяване с инфекцията. Грипът може да задълбочи хроничните болести и да навреди на сърцето. С него се усилва шансът за потребност от хоспитализация.

Противогрипната ваксина защищава от грип, а в случай че въпреки всичко се болестите след нея, то заболяването ще протече леко и без затруднения. Това е голямо облекчение за по-възрастните и заболели хора.

Безплатни ваксини за възрастните хора

Говорейки за лицата от рисковите групи, към този момент споменахме, че възрастните хора са изключително уязвими. Техният имунитет е измършавял и едно вероятно боледуване от грип може да има съществени последици, в избрани случаи даже съдбовни. Анализ, поръчан от Sanofi, разкри сериозното влияние на грипа върху здравната каса у нас. Според резултатите повече от 8 400 души постъпват в болница всяка година поради пневмония, породена от вируси, измежду които и грипни. 25% от тези хора са над 65 години. Тези мъже и дами са изключително уязвими и би трябвало да им се дадат благоприятни условия за сигурна отбрана.

Добра вест в тази посока е фактът, че и тази година ще има безвъзмездни ваксини за хората над 65 година Инициативата е по отношение на Програмата за възстановяване на ваксинопрофилактиката на сезонния грип, която е в деяние от 2019 година Всички искащи следва да се свържат с персоналния си доктор, с цел да получат повече информация и да изразят предпочитание за противогрипна ваксина.

Грипът най-вероятно се завръща, само че решението сигурно ще бъде налично. Една противогрипна ваксина може да ни спести хиляди проблеми и паники. Насладете се на опцията да бъдете спокойни и здрави.  Рекламна обява
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР