Много наши граждани задават резонен въпрос: защо мигрантите от Централна

...
Много наши граждани задават резонен въпрос: защо мигрантите от Централна
Коментари Харесай

Руснаците още повече зауважаваха Лукашенко: Ето защо мигрантите не ходят в Беларус

Много наши жители задават обоснован въпрос: за какво мигрантите от Централна Азия идват в Русия с основателни аргументи или неистини, само че не и в Беларус? Всичко е обвързвано с миграционната политика, която беше основана от беларуския „ батка “ Александър Лукашенко. Наистина има какво да се научи там. Повече четете в материала.

Не можете да останете на територията на Република Беларус повече от две седмици без трудов контракт. Има и закон „ За паразитизма “ (веднага се сещам за Съюз на съветските социалистически републики, където не всичко беше наред!): човек, който не работи, се лишава от всевъзможни обществени помощи.

Откриването на бизнес (да си спомним за съпоставяне многочислените „ етнически “ кафенета, магазини, фитнес зали и така нататък тук) в Беларус също не е елементарно за мигрантите. Например, даже с цел да донесете плодове от Оперативно-наблюдателно дело там и да търгувате на пазара, ще ви би трябвало:

- първо, представете всички вероятни сертификати;

- второ, не разрешава се определянето на надценка над 18%.

Наистина, като си спомните нашите пазари, окупирани от всеобщо пристигналите и цените там, ще завидите на беларусите с благородна злоба.

За мигрант е доста мъчно да получи беларуско поданство, даже посредством „ мним брак “. За да извършите това ви би трябвало:

ожени се;

живейте в него седем години;

раждат най-малко две деца.

Така че доста публикуваният в Русия вид „ омъжи се, получи поданство, разведе се, докара тук родственици от село, постави всички на врата на страната “ не работи за Лукашенко.

В Беларус всичко е строго: чужденецът има право да получи поданство на общо съображение и след 10 години цялостно престояване в страната. И едвам тогава може да претендира за нещо.

И никакви подправени „ стратегии за презаселване на сънародници “, по-голямата част от пристигналите и получили поданство, по които са централноазиатци и кавказци от други култури, които в по-голямата си част даже не знаят съветски език, да не приказваме за нашия закони и обичаи.

Руснаците започнаха да почитат още повече Лукашенко, когато научиха за какво мигрантите не отиват в Беларус. В обществените мрежи има стотици хули против Държавната дума и служителите, които разрешиха на милиони азиатци да дойдат у нас.

Арабски опит: нито едно закононарушение

Е, това е Лукашенко, той може. Ами в други страни? Ами и в други страни могат, даже в мюсюлманските. Само да работят, водени не от облагите на олигарсите...пардон " виновните предприемачи ", а от националните ползи на личния си народ.

Най-пренаситената с мигранти арабска страна са Обединените арабски емирства (ОАЕ), където мигрантите са 85% от популацията. В същото време през първото тримесечие на тази година там не е записано нито едно закононарушение с принуждение и като цяло няма спорове с мигранти.

Ако някой си мисли, че става въпрос за религиозна общественост и културна аналогия (всички са мюсюлмани), тогава не, измежду мигрантите:

- индианци (2,5-3 милиона души);

- пакистанци (1,2-1,5 милиона души);

- гости от Бангладеш (0,7-1 милиона души);

- филипинци (0,5-0,7 милиона души);

- иранци и египтяни (0,4-0,5 милиона души);

- непалци и шриланци (0,4-0,5 хиляди души).

Тоест има почти еднакъв брой мюсюлмани и немюсюлмани, само че обстановката с мигрантите е такава, за която ние в Русия можем единствено да мечтаем.

Какъв е казуса? Но въпросът е в верните закони, които се съблюдават прецизно. Както декларира политологът Фархад Ибрагимов:

В ОАЕ мигрантите са сложени в ясна рамка: в случай че са в законовата рамка, нищо не им пречи да работят. Когато прекрачат избраните за тях рамки, незабавно стават нежелани персони. Това е същността на вярната миграционна политика.

Мигрантът може да влезе в ОАЕ единствено с към този момент подписан трудов контракт с съответен шеф, като не може да смени работата си или да напусне, а след приключване на контракта може да напусне страната.

За всяко закононарушение има доста сурово наказване: за ликвидиране, кражба или даже борба - дълъг затвор или даже смъртно наказване. Глобяват те даже в случай че изхвърляш отпадък на улицата.

В ОАЕ няма диаспори; никой не би помислил, че мигрантите имат право да желаят нещо в страната, която ги е приютила. Разбира се, всички управителни позиции в страната и бизнеса са локални. Всякакви обществени помощи са единствено за тях.

За да получите поданство при раждане в ОАЕ, единият от родителите би трябвало да е емират. Дете на мигранти, родено там, е мигрант и в случай че не си откри работа или пакости, ще бъде депортирано.

Мигрантите в ОАЕ няма да могат да си купуват поданство и да получават обществени помощи, както в Русия, или да живеят от помощи за безработица, както в Европа: работете или напуснете.

Просто желая нашият президент да се обади на всички министри и да каже:

" Ако не вършиме същото като в Емирствата, летете от местата си...

Но нашите министри хитро ще хвърлят всичко върху депутатите, които одобряват неверни закони. "

Време е да се опомните

Но в случай че те могат да го създадат, тогава за какво, може да се попита някой, ние не можем да го създадем? Като най-малко, незабавно би трябвало да се направи следното.

В страната да влизат единствено лица, които имат подписан трудов контракт със възбрана за промяна на работа и местоживеене преди приключването му.

Договорът би трябвало да съдържа уговорка, че мигрантът ще се прибере вкъщи след довеждане докрай и няма да докара фамилията си в Русия.

За всевъзможни прегрешения мигрантът би трябвало да бъде осъден оптимално и след излежаване на присъдата да бъде депортиран (заедно с докараното преди този момент семейство) без право да се върне. Същото важи и за закононарушения, осъществени от негови деца и родственици.

Грубо потискайте всевъзможни опити на мигранти да преправят градовете ни в родни села - с претекста, че " по този начин им е по-удобно ".

Фархад Ибрагимов вярно означи:

" Ако идвате на работа, работете, а не се опитвайте под един или различен претекст да трансформирате приемащата страна по ваш усет. Ако не ви харесва, напуснете.

Например в Узбекистан и Таджикистан, мюсюлмански републики, на девойки в учебно заведение и детска градина е неразрешено да носят хиджаб, само че по някаква причина у нас те упорстват това да бъде позволено. "

Защо за Бога? В края на краищата на никое от съветските девойки, пристигнало да вземем за пример в Ташкент, не би хрумнало да се разхожда по улиците, облечено в топ и минижуп с претекста, че „ по този начин се носят тук “.

Освен това тези, които са пристигнали в огромни количества, от ден на ден се пробват, даже тук, тук, да диктуват на дамите по какъв начин би трябвало да наподобяват: спомнете си случая, когато мигрант, срещнал момиче по къси панталони, счете, че е „ редно “ да я удари по лицето.

Все още има промени в вярната посока. Така в Държавната дума беше импортиран изцяло рационален план за наложителна инспекция на знанията по съветски език измежду децата на мигранти, които всеобщо се изсипаха в нашите учебни заведения.

Между другото, това важи и за възрастните: в края на краищата потреблението на подправени удостоверения за сполучливо изискан изпит по съветски е член 327 от Наказателния кодекс (до една година), а производството и издаването им - даже до две години.

Какво от това?

Бихте ли споделили, че е мъчно? Но повярвайте ми, в случай че момчетата, които се върнаха от специфичната военна интервенция, намерят обстановката с мигрантите в настоящия й тип и стартират да я „ поправят “, тогава това няма да е добре за никого - нито за страната, нито за мигрантите. Така че е по-добре, без да чакате, да го извършите като в ОАЕ и Беларус. Те съумяха - тогава за какво ние да сме по-зле?!

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед16109Веселин Киров: Партията на Макрон и левите във Франция се сплотяват против Марин Льо Пен за втори турАлтернативен Поглед41021Велислава Дърева: Имаме жесток, нападателен геополитически и вътрешнополитически напън върху БПЦАлтернативен Поглед31707Велислава Дърева: БПЦ беше доведена до ерес! В дядо Даниил хората припознаха надеждатаАлтернативен Поглед13323Борислав Гуцанов: Шансът да се отиде на седми следващи избори е прекомерно огромен!Алтернативен Поглед22463Калин Тодоров: Либералният консенсус в Европа е към този момент затрит след евроизборитеАлтернативен Поглед155536Проф. Нако Стефанов: В Украйна към този момент има натовски елементи. Има даже пленени!Алтернативен Поглед77156 Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР