Много ми е мъчно, че в днешно време може да

...
Много ми е мъчно, че в днешно време може да
Коментари Харесай

Ще се ваксинираш ли, приятелю? Готов ли си с информирано решение?

 " Много ми е мъчително, че в днешно време може да има доктор, който да приказва срещу имунизациите. Това са най-великите достижения на медицината - имунизациите и антибиотиците. Без тях ние нямаше да бъдем 7 милиарда ", споделя имунологът учен Богдан Петрунов.

Доста окуражаващо изявление за тези, които са решили да се имунизират, тъй като ще пробват велико достижение на медицината. Но какво да вършат другите, които слушат лекарите антиваксъри или всевъзможни други антиваксъри? Те обречени ли са или ще се окажат с печелившата карта в ръце?

Кой може да каже какво би трябвало да се направи в тази изнервяща обстановка. Май няма подобен. Кога ще се прецакаме повече – в случай че си сложим имунизацията или се откажем от нея? Трябвало да сме наясно най-малко с късите характерности на имунизациите и да вземем осведомено решение.

Е, към този момент сме много наясно, само че колебаещите, наподобява, са повече. Онези, които са потънали в тайни теории, са взели решение. Но другите, които всеки ден слушат за имунизациите, с цел да бъдат осведомени, на какво мнение са?

Излизат авторитетни хора от медицинските среди – вирусолози, имунолози, епидемиолози и приказват за имунизациите – коя, по какъв начин, за какво. Слушаме, само че постоянно няма съвпадения в приказките им.

Ваксинираме се и край! После ни припомнят, че може да се наложи всяка година да го вършим – като грипните ваксини.

Накрая попадаме в ръцете на персоналните си лекари, които би трябвало да ни дадат способен и краен съвет, защото се допуска, че знаят за имунизациите повече нас. Един споделя - изчакай, втори споделя - не предлагам, трети е безапелационен – наложително!

И в този момент би трябвало да взема осведомено решение. И на мен ми е мъчително, в случай че персоналният доктор се окаже по-неинформиран от мен. Това дали въобще е допустимо? Затова съм взел осведомено решение, че съм чул задоволително по тематиката. Ако си въобразя, че желая още обяснения, следва нов локдаун, разпределяне, нов локдаун, митинг да ми отворят ресторанта, разпределяне, нов локдаун и т.н.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР