Много места в България се свързват с различни странни неща,

...
Много места в България се свързват с различни странни неща,
Коментари Харесай

5 чудотворни места в България сбъдват желания. Това са най-силните енергийни полета у нас

Много места в България се свързват с разнообразни странни неща, които се случват, откакто ги посетим. Говори се и за доста такива, които трансформират живота, лекуват заболявания и оказват помощ в неволя. Определено има обаче 5 места в България, които в продължение на дълги години са се потвърдили като чудотворни и сбъдват стремежи. Хиляди хора от цялата страна се стичат към тях, с цел да изискат това, което им пречи да се радват същински на живота. Други се отбиват, с цел да трансформират към положително ориста на свои родственици, близки или другари. Някои от тези места са доста известни, други – по-малко известни. Общото сред тях е, че се смятат за петте най-силни енергийни полета в страната.

Трудно е да се изясни от кое място идва тази сила – от Космоса, от Господ или от дълбините на Земята. Неоспорим факт обаче е, че доста хора, които са си поискали нещо там, са станали очевидци по какъв начин то се сбъдва.

Руската черква в София е може би най-известното от тези места. Нейната популярност от дълго време е трансферирала рамките на България и притегля и чужденци, които оставят желанията си, изписани на лист хартия и адресирани до архиепископ Серафим, чийто мощи се съхраняват в криптата на църквата.

Тайнствена мощ крие и пещерата Орлова чука, отстояща на 45 километра от Русе. Тя е втората най-дълга пещера у нас с дължина на галериите над 13 километра. Там желанията се сбъдват, откакто се пие вода или се потопи ръка в изворчето на пещерата. Не инцидентно пък езерото, намиращо се в пещерата Леденика е наричано Езерото на желанията. Според поверието, с цел да се осъществен желанията, е задоволително да се потопят двете ръце във водите му.

Посещавайки Рилския манастир, мнозина са се отбивали и в дребната пещера Св. Иван Рилски. Там желанията се сбъдват, в случай че човек успее да мине през дупката малко след входа. Това значи, че индивидът е правоверен и желанията му ще бъдат чути. Като Мостът на желанията е прочут мостът във варненската Морска градина. Според вярванията, с цел да се осъществен желанията ни, би трябвало да минем под него със затворени очи и да си ги каже мислено. Някога под моста е имало езеро с водни лилии. Сега нещастно влюбени от цялата страна хвърлят монети на мястото, където се е намирало, с цел да стане любовта им споделена.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР