Много малко вероятно изглежда управляващото мнозинство да се преформатира заради

...
Много малко вероятно изглежда управляващото мнозинство да се преформатира заради
Коментари Харесай

Политолог: Излизане на партньор от коалицията означава предсрочни избори

Много малко евентуално наподобява ръководещото болшинство да се преформатира поради решението да се даде военна помощ на Украйна. Коалицията стъпва на постоянен пиедестал - те са срещу предварителни парламентарни избори, тъй като нямат интерес.

Която и от обединенията да излезе от обединението, би означавало предварителни избори. По всичко проличава, че болшинството в ръководещата партия е срещу даване на военна помощ за Украйна ". Това съобщи за " Офанзива " политологът Димитър Ганев.

По думите му по-малко евентуален е вид за втори кабинет в този парламент.

" След арестите на Борисов, Горанов и Арнаудова вратата беше хлопната. ГЕРБ има нов конкурент - " Продължаваме Промяната ", към този момент не е президентът ", уточни той.

Според него Гюров няма по какъв начин да бъде подсилен от опозиционна партия за началник на Българска народна банка, по-скоро това може да се случи с Каримански. " Има и трето име с не по-малки шансове - Димитър Радев. Ако нито Гюров, нито Каримански не съберат болшинство, ще остане сегашният гуверньор ", предвижда Ганев.

По тематиката за Северна Македония политологът акцентира, че болшинство в Народно събрание не може да се събере, само че решение може и да има и посредством Министерски съвет.

" Опозицията ще отвори доста мощен фронт в обединението с Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ, в случай че Политическа партия упорстват без компромис да се вдигне ветото на договарянията на РСМ, това може да стигне покрай разпад на обединението ", счита Ганев.

И добави, че основни ще бъдат президентските избори във Франция, след които ще има развиване.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР