Много малко от приетите в болница в момента са с

...
Много малко от приетите в болница в момента са с
Коментари Харесай

Проф. Кожухарова: Над 90% са тези, които са приети в болница и не са ваксинирани

Много малко от признатите в болница сега са с сложена ваксина. Оказва се, че слагането на две дози ваксини има извънредно мощен резултат върху понижаване на броя на смъртните случаи и на тези с хоспитализация, което съответствува и с литературните данни. Ако сметнем в проценти, над 90% са тези, които са признати в болница и не са имунизирани. Това съобщи вирусологът и консултант на министъра на опазването на здравето проф. Мира Кожухарова.

Според нея новите ограничения, които ще влязат в действие от 7 септември, ще окажат въздействие върху настоящата картина на заболеваемостта в страната.

" Разчитаме новите ограничения да имат добър резултат, да понижат броя на инфектираните хора, което би понижило и броя на болните и тежките случаи. Мерките в действителност са това, което беше маркирано в Плана за реакция на пандемията, несъмнено, приспособено към сегашната обстановка ", изясни професорът пред bTV.

Проф. Кожухарова увери, че новата заповед на здравния министър не желае да стовари тежестта върху бизнеса, а в действителност дава един доста огромен късмет на всички браншове, тъй като последният ѝ параграф сочи, че в случай че ако група хора - личен състав и клиенти, е имунизирана, преболедувала или има негативен PCR тест, тя на практика не би трябвало да съблюдава никакви ограничения.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР