Много малко от приетите в болница в момента са с

...
Много малко от приетите в болница в момента са с
Коментари Харесай

Проф. Кожухарова: Над 90% от приетите в болница не са ваксинирани

Много малко от признатите в болница сега са с сложена ваксина. Оказва се, че слагането на две дози ваксини има извънредно мощен резултат върху понижаване на броя на смъртните случаи и на тези с хоспитализация, което съответствува и с литературните данни. Ако сметнем в проценти, над 90% са тези, които са признати в болница и не са имунизирани. Това съобщи вирусологът и консултант на министъра на опазването на здравето пред БТВ.

Според нея новите ограничения, които ще влязат в действие от 7 септември ще окажат въздействие върху настоящата картина на заболеваемостта в страната. " Разчитаме новите ограничения да имат добър резултат, да понижат броя на инфектираните хора, което би понижило и броя на болните и тежките случаи. Мерките в действителност са това, което беше маркирано в Плана за реакция на пандемията, несъмнено, приспособено към сегашната обстановка ", изясни професорът.
 Поредно държавническо самопризнание, че всеки се оправя с ковид преди всичко самичък Поредно държавническо самопризнание, че всеки се оправя с ковид преди всичко самичък
Опитваме се да вземем съответните ограничения на районно равнище – не доста рано, само че и не доста късно. Това сподели проф. Мира Кожухарова,...

Проф. Кожухарова увери, че новата заповед на здравния министър не желае да стовари тежестта върху бизнеса, а в действителност дава един доста огромен късмет на всички браншове, тъй като последният ѝ параграф сочи, че в случай че ако група хора - личен състав и клиенти, е имунизирана, преболедувала или има негативен PCR тест, тя на практика не би трябвало да съблюдава никакви ограничения.

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР