Много малко хора отиват на фитнес или сядат да вечерят,

...
Много малко хора отиват на фитнес или сядат да вечерят,
Коментари Харесай

6 ситуации, в които трябва да избягвате да пиете вода

Много малко хора отиват на фитнес или сядат да вечерят, в случай че до себе си нямат чаша или бутилка с вода. Но се оказва, че прекомерното пиянство на вода може да докара до съществени здравословни проблеми.

Ето за какво е по-добра концепция да пиете вода, когато би трябвало и съобразително, вместо да се наливате с нея, а по-късно да страдате от страничните резултати.

Днес ще ви покажем в кои обстановки пиенето на вода може да се окаже нездравословно и ще ви разбираем какво тъкмо се случва с тялото ни, в случай че се хидратираме прекомерно доста.

Ето по кое време не е хубаво да се пие вода:

Точно преди лягане - пиенето на доста вода преди сън може да докара до разстройства в самия сън, а възможностите да ставате пред нощта, с цел да посетите тоалетната, са дост огромни, а по-трудното заспиване ви е обезпечено. Освен това, на сутринта може да се чувствате по-подути и да имате подпухнали клепачи или крака, тъй като бъбреците работят по-бавно нощем.

По време на интензивна подготовка - по време на подготовка тялото ни загрява, а пиенето на доста вода ни охлажда, което води до "електролитно привършване ", а неговите признаци са главоболие, изнемощялост и замаяност.

Ако урината ви е безцветна - изцяло безцветната урина е симптом за това, че сте прекалили водата. Това може да докара до ниска равнища на натрий в организма, което пък води след себе си други проблеми.

За да притъпите лютото от пикантна храна - в никакъв случай не трябва да пиете вода, откакто се хапнали люта чушка, да вземем за пример, тъй като в действителност водата единствено ще популяризира лютото още по-вече, вместо да помогне. В такива обстановки се пие прясно мляко.

 жена вода Thinkstock

Точно преди ядене, по време на хранене и тъкмо по-късно - пиенето на вода по време на хранене може да докара до стомашно разстройство. Това се случва, тъй като водата намалява производството на слюнка в устната ни празнина, която не съумява да разгради хубаво храната и в стомаха ни се натрупват останки, които могат да станат токсични, въпреки и погълната храна да е била здравословна.

Ако във водата има изкуствени подсладители - в случай че желаете да свалите килограми, сигурно избягвайте да пиете вода с подсладители, тъй като те ускоряват апетита, а знаем, че това може да докара до качваме на килограми. Водата с лимон също ускорява апетита и би трябвало да се внимава и с нея.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР