Много малко хора искат да участват в мобилни секции за

...
Много малко хора искат да участват в мобилни секции за
Коментари Харесай

Населени места може да останат без мобилни секции на вота, няма желаещи да се включат в тях |

Много малко хора желаят да вземат участие в мобилни секции за гласоподаватели под карантина или в изолираност. Възможно е в дребни обитаеми места да няма мобилни секции, следва да се пресмята дефицитът.  

Това съобщи представителят на Централната изборна комисия проф. Димитър Димитров по бТВ.

Около час и половина след преброяването на бюлетините ще бъде нужен за попълването на един безукорен протокол, без неточности в него. Документът е 20 страници, формат А3, посочи той.  

По думите му документът е съгласуван с Изборния кодекс и членовете на ЦИК са се постарали да го опростят оптимално. 

Ако се сравни протоколът за страната с този за чужбина, който е в най-елементарен вид – само партии и гласове, ще се види от кое място идва казусът. В огромните региони партиите могат да записват над 30 претенденти за депутати и регистрираните преференции ще са в действителност доста, изясни представителят на ЦИК.  

От „ Информационно обслужване “ ще би трябвало да обработят над 10 млн. числа. „ Това значи и малко повече неточности, само че има процедура, при която могат да бъдат поправени. Има два разновидността на запис, от флашка и хартиен протокол, в случай че има неточности – те се поправят на място. Проблемът е, когато източникът на грешката не може да бъде конкретизиран “, разяснява представителят на ЦИК.

Според проф. Димитров постоянно технологията на отчитане на машинното гласоподаване е минавала през разказване на резултатите в книжен протокол. „ Машините не произвеждат протоколи, те създават една огромна разпечатка и числата от нея трябва да се пренесат в протокола “, добави той. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР