Много малки българчета ще запомнят този ден.Днес е първият учебен

...
Много малки българчета ще запомнят този ден.Днес е първият учебен
Коментари Харесай

Днес е първият учебен ден за повече от 57 хиляди първокласници

Много дребни българчета ще запомнят този ден.

Днес е първият образователен ден за над 57 000 първокласници. Както писахме, близо 717 000 са всички възпитаници, които ще се образоват през новата 2022/2023 образователна година.

Общо 46 просветителни институции от 14 области ще открият образователната година в други здания, като най-честата причина за това са продължаващи поправки. Сред тя са 18 учебни заведения от 9 области на страната. За всички възпитаници и учители са обезпечени условия за осъществяване на естествен образователен развой. 

Учебната година ще започва присъствено на всички места.

Взети са ограничения за запазване здравето на децата и учениците. 

С промени в българското учебно заведение стартира първият образователен ден. Всички възпитаници от 1-ви до 12-и клас учат по нови учебници и в края на всеки стадий държат изпити по нови образователни стратегии. По-кратки, само че повече ще са часовете в 5-и - 7-и клас - 40 вместо 45 минути, оповестява Българска национална телевизия.

Това ще е оригиналност единствено за 1/5 от учебните заведения.

Промени има и при ваканциите. Най-съществената е за междусрочната почивка, която от един ден, както бе до момента, се усилва на пет дни. Догодина тя е планувана сред 1 и 5 февруари, написа novini.bg.

При останалите ваканции огромни промени няма - есенната ще е с ден по-дълга, коледната - ден по-кратка, а 10-дневната пролетна вместо обичайно на 1 април ще стартира на 8 април.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР