Много лошо управление на водите на всички нива е основната

...
Много лошо управление на водите на всички нива е основната
Коментари Харесай

Лошо управление на водите на всички нива е причината за режима в Перник, смята Евдокия Манева

Много неприятно ръководство на водите на всички равнища е главната причина за въвеждането на воден режим в Перник, сподели през днешния ден по Би Ти Ви някогашният екоминистър Евдокия Манева. Като други фактори тя уточни неналичието на надзор, ниска подготовка на работещите във ВиК, партийна интервенция в кадровата политика в сдружението и ниската просвета на хората за запазване на естествените запаси.

Манева акцентира, че не сушата е отговорна, както се твърди. На въпрос кой би трябвало да носи отговорност за станалото тя заключи: Всички от ВиК, през предходния кмета, регионалния шеф, до контролните органи и министрите на екологията и районното развиване.

Евдокия Манева изрази вяра, че този път водният режим за Перник няма да продължи две години, както при въвеждането на предходния през 1993 година.

За момента единственият глобен е шефът на ВиК-Перник, в което страната посредством Министерство на регионалното развитие държи 51%. Той беше уволнен през тази седмица. Проверки по проблема правят още прокуратурата и Комисията за енергийно и водно контролиране.

В отговор на въпрос на омбудсмана Диана Ковачева от КЕВР показват, че на база получените от ВиК данни още от юли се вижда трайно понижаване на водата в язовир " Студена ", който доставя Перник с вода, само че ограничения за понижаване на потреблението не са взети. Черпеното количество е едно и също чак до края на октомври, като питейна вода е употребена в това число от " Стомана индъстри " и " Топлофикация-Перник ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР