Много личности се раждат надарени с късмет, при други обаче

...
Много личности се раждат надарени с късмет, при други обаче
Коментари Харесай

Хърватин е най-големият късметлия, познат в световната история

Много персони се раждат надарени с шанс, при други обаче фортуната идва спорадично, има и случаи, в който избрани хора наподобяват като прокълнати. Не подобен обаче е казусът на Фране Селак, който заобикаля гибелта 7 пъти преди да завоюва от лотарията на 74-годишна възраст.

Хърватинът Фране Селак  е считан за един от най-щастливите хора в света. Роден е през 1929 година, само че невероятният му шанс се демонстрира за първи път през януари 1962 година, когато вагонът на влака, в който пътува, дерайлира и пада в река. При нещастния случай умират всички пасажери като се изключи Фране, написа " Телеграф ".

На идната година Фране още веднъж се разминава на косъм със гибелта. Докато лети със аероплан, вратата на машината се отваря и го изхвърля извън борда. Фране оцелява по знамение, откакто се приземява върху куп със сено, намираща се покрай плантация. Всички 19 пасажери в самолета губят живота си на няколко километра от земеделското стопанство.

Три години по-късно през 1966 година Фране още веднъж потегля на път – този път с рейс. Превозното средство пада от висок мост в река, като четирима пасажери умират на място, само че Френе Селак съумява да доплува до брега.

В продължение на четири години след този случай Фране се радва на видимо успокоение, но през 1970 година гибелта още веднъж чука на вратата му. Докато кара персоналния си коли, колата ненадейно избухва в пламъци. Хърватинът съумява да се измъкне 30 секунди преди последвалия гърмеж.

Невероятните истории на Фране Селак обаче не свършват до тук. Три години по-късно късметлията още веднъж среща дамата с косата. През 1973 година колата му още веднъж се подпалва, като косата на Фране изгаря, само че главата му остава непокътната.

През 1995 година Фране е блъснат от рейс, до момента в който пресича улица в Загреб, само че получава единствено леки пострадвания.

Година по-късно през 1996 година Хърватинът за следващ път заобикаля гибелта, като се избавя от верижна злополука, скачайки в придвижване от колата си в бездна, където дърво предотвратява рухването му от огромна височина.

Историята на Фране Селак е почтена за холивудски филм, защото през 2003 година ориста най-сетне му се усмихва. Само два дни, откакто отбелязва 74-ия си рожден ден, Фране печели колосалните 800 000 евро от
лотарията.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР