Много жители на Вашингтон не могат да разхождат кучето си,

...
Много жители на Вашингтон не могат да разхождат кучето си,
Коментари Харесай

Breitbart: Жителите на окръг Колумбия в САЩ се опасяват, че скокът на престъпността ще превърне окръга им в зона на бойни действия

Много поданици на Вашингтон не могат да разхождат кучето си, да се разхождат из локалния парк или да купуват хранителни артикули, без боязън да бъдат намушкани, ограбени или убити в региона с повърхност от 68 квадратни благи, който локалните назовават ​​„ военнаjd зона “, написа „ Брайтбарт “.

Само тази седмица пет убийства са осъществени за интервал от 35 часа в три обособени региона на града: квартал „ Бенинг “ на югоизток, Капитолийския рид на североизток и „ Брайтууд “ на северозапад. Един от убитите на улицата е някогашният член на Демократическата партия Дейвън Фулър. При различен фрапантен случай четирима мъже ограбиха заведения за хранене от висок клас край кейовете в понеделник.

Престъпността скочи през 2022 година, откакто американският прокурор на окръг Колумбия Матю Грейвс отхвърли да преследва 67% от задържаните. На собствен ред през 2023 година е имало 222 убийства, което е с 35% повече от същия интервал на 2022 година, съгласно статистиката на полицията. На 12 август окръгът доближи 200 убийства, най-високият брой от края на 90-те години.

Окръгът към този момент е на 173-то място по сигурност в лист от 182 американски града, което е спад от 168-мо място предходната година, съгласно изследване, оповестено неотдавна от „ Уолетхъб “.

Няколко поданици на окръга споделиха своите истории с „ Брайтбарт “, само че желаеха да останат анонимни от боязън от възмездие. Един гражданин на окръга разказа по какъв начин е получил леко разтърсване през 2023 година, откакто е бил атакуван от малолетни, до момента в който се разхождал по пътека в североизточната част на столицата. Инцидентът е станал покрай коридора на улица, ситуирана северно от постройката на Капитолия. Жителите на региона постоянно виждат счупени витрини на магазини и бездомници, които акат на тротоара.

„ Непредизвикан, един от младежите изтича зад мен, скочи във въздуха и ме удари с пестник в тила “, сподели жителят на Окръг Колумбия. „ На полицията й лиши петнадесет минути, с цел да стигне до мен – недопустимо време “, споделя той.

Друг локален гражданин описа, че президентът Джо Байдън би трябвало да обърне внимание на „ военната зона в задния си двор “, отбелязвайки: „ Вашингтон, окръг Колумбия, е допустимо най-близо до американската военна зона в Съединени американски щати, и ситуацията единствено се утежнява. Това надали е пресилване, изгубих всякакво възприятие за сигурност, а пребивавам в един от „ по-добрите " региони. Предполагам, че това е, което получавате, когато оставите контрола изцяло на демократите “, споделя той.

Престъпността наподобява толкоз е излязла отвън надзор, че някои поданици са избягали от региона. „ В същия ден, когато се реалокирах в жилището, който беше насреща на метростанцията, имаше пукотевица “, сподели някогашен гражданин на име Джордж Ролео. „ След този случай имаше поредност от стрелби в квартала и това ме накара да се тормозя доста за сигурността си. В последна сметка взех решение да напусна града и да се преместя във Вирджиния. Не скърбя за нищо “, добавя той.

Възможността на Ролео да си тръгне от „ Зоната “ не е налична за всеки. Много фамилии в центъра на града не могат да си разрешат жилищни разноски или увеличено време за пътешестване до работното място, с цел да живеят отвън града, където някогашната конгресменка Лиз Чейни и доста други фигури от властта се радват на умерено битие. Повечето са принудени да заплащат високи наеми в региони с висока престъпност, макар че правилно заплащат налози.

Данъкоплатците не са единствените поданици, които се усещат несигурни. Само през октомври крадци изхвърлиха представител на Демократическата партия от колата му. „ Те се появиха от нищото и насочиха револвер към мен “, сподели конгресменът за ужасяващото събитие.

Атаката против Куелар идва след случай с представителката на Демократическата партия Анджи Крейг, която беше нападната от мъж в жилищната си постройка през февруари. Месец по-късно, на няколко пресечки от постройката на Капитолия, нападател инцидентно намушка до гибел чиновник на сенатор Ранд Пол. Съобщава се, че обвиненият, разпознат като 42-годишен негър гражданин на окръг Глин Нийл, е споделил на органите на реда, че е подхванал офанзивата, тъй като „ гласовете “ в главата му са му споделили да го направи.

Реакцията на окръжния съвет на нашумялото принуждение разочарова доста спазващи закона данъкоплатци. Председателят на Съвета Фил Менделсън напряко сподели на Конгреса през март, че във Вашингтон „ няма рецесия с престъпността “ Мигове след известието на Менделсън се появи видео от центъра на столицата, показващо случай с похищение на кола единствено на пресечки от физическото местонахождение на съветника на Капитолийския рид.

Кражбите на коли наподобяват постоянно срещани в региона. Според полицейската статистика през 2023 година е имало над 760 обири на коли, което е съвсем двойно повече от миналата година.

„ Посланието, което слушам от чиновници на окръг Колумбия, е за подкрепяне на нарушителите: „ От какви услуги се нуждаят? Как да спрем цикъла на престъпността и насилието? Всички тези скъпи тактики, финансирани от данъкоплатците, явно не работят “, споделя жертва на насилието?

„ Ами ние. Нямаме потребност от следващата работна група. Нуждаем се от елементарна и ясна позиция във връзка с престъпността. Ако нападнеш, биеш, крадеш, ще те арестуват и ще влезеш в пандиза. Без него Вашингтон, окръг Колумбия ще продължи да се върти в нечовечен безпорядък “, добавя той.

„ И никой не е ваксиниран от това “, добави тя.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР