Много жени обичат да променят драстично цвета на косата си,

...
Много жени обичат да променят драстично цвета на косата си,
Коментари Харесай

Как да прикрием израснал корен при боядисана коса

Много дами обичат да трансформират фрапантно цвета на косата си, само че това несъмнено желае своята много честа поддръжка, поради че обичайно прораснал корен с естествения цвят не е стои добре, изключително в случай че е фрапантна разликата сред натурален и оцветен цвят. Има няколко способи, с които можете оптически да извършите корена ви по-трудно видим.

Ако желаете да прикриете израснали корени с посивяла коса

Ако желаете скриете израсналите бели коси, то ви предлагаме най-лесния метод, а това е оцветяващ спрей за корени на коса. Продава се в съвсем всички огромни хранителни вериги, които имат и щандове с козметика, както и във всички дрогерии. Цената им варира сред 6-8 лева, като е изцяло задоволително за към 2 месеца постоянно прилагане. Зависи и от това какъв брой постоянно миете косата си, тъй като при първото измиване, спреят пада изцяло. Доста покривни са и в случай че се боядисвате в естествения си цвят, и закупите подобен спрей, обезпечено ще имате доста приемлив резултат. Разделяте косата на път и пръсвате една дълга линия по цялото продължение на пътя (не по дължината на косата). Ръката ви би трябвало да извърши едно придвижване, не пръскайте като лак за коса, тъй като ще станете на цветни петна. Хубавото е, че поради лесното измиване, ще имате опция умерено да улучите метода, по който ще прикриете сивите коси.

Ако желаете да прикриете израснал корен на естествена коса с различен оцветен цвят

Ужасът на новите русокоски. Ако сте с естествено кестенява коса и сте се изрусили до съвсем бяло, то сигурно знаете какъв брой ви нервира прорасналия черен корен на естествената ви коса. Разбира се няма по какъв начин да се боядисвате на 2 седмици, изключително с обезцветител, тъй като много бързо ще останете без никаква коса. Тук спрейовете за коса не правят особена работа, тъй като те няма по какъв начин да изсветлят по този начин косата и ще изглеждате с много ръждив корен. 

Може да пробвате да тонирате добре косата си с виолетов шампоан или тонер. Когато намалите контраста сред топло / жълто русо и черна коса, оптически коренът ви няма да е толкоз забележим. Също по този начин, в случай че се боядисвате в по-студено русо, няма да се набива толкоз на очи тъмният ви корен. Сухите шампоани са забавен " избавител " също, тъй като не направени с такава цел, само че пък работят добре. Тъй като множеството от тях остават бял прахуляк, който всекидневно изтупвате като разрешите, то този прахуляк оптически понижава разликата сред тъмния ви корен и русата ви коса. Пробвайте и път на зиг заг, всекидневно разресването на прав път извънредно доста " демонстрира " корена, изключително при права коса. Къдренето и огромен размер оказват помощ също добре, тъй като " повдигат " русото и скриват корена.

Ако коренът ви е ярък, а косата е боядисана в по-тъмен цвят

Ако сте естествена русокоска, а сте се боядисали в черно или алено, то поддръжката на тези цветове е много сложна, както за корена, по този начин и по цялата дължина на косата. Трябва да употребявате специфични шампоани за запечатване на цвета, в който сте се боядисали. 

Тук добра работа ще ви свършат оцветяващите спрейове за коса, тъй като вашият корен е ярък и доста добре ще поеме тъмния цвят на спрея. Има и тонери за алена и тъмна коса, които ще предадат краткотраен колорит на корените ви. В профилираните магазини за бои за коса, сигурно ще ви упътят към този, който ще ви послужи добре.

Отново, къдренето и път на зиг-заг, оптически ще прикрие естествения ви корен, както сме загатнали нагоре.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР