Много жени могат и да отричат, че се съревновават за

...
Много жени могат и да отричат, че се съревновават за
Коментари Харесай

Обясниха защо и по какъв начин клюкарстват мъжете и жените

Много дами могат и да отхвърлят, че се съревновават за мъжкото внимание, само че това е реалност. Едно от главните им средства против евентуалните съпернички са клюките .

Оказва се обаче, че същото оръжие против противниците си употребяват и мъжете , написа в. " Дейли остарял ", базирайки се на резултатите от канадско проучване, оповестено в сп. " Evolutionary Psychological Science ".

Проучването, обхванало 290 канадци на възраст сред 17 и 30 години, демонстрира, че и дамите, и мъжете клюкарстват в устрема си да привлекат вниманието на противоположния пол, само че го вършат по друг метод.

Представителките на нежния пол са по-склонни да очернят външността на евентуалните си съпернички , до момента в който мъжете по-често " злословят " за финансовото положение или атлетичността на противниците си .

" Клюкарстването е мощно еволюирало обществено умеене, а не безусловно характеров минус, приписван главно на дамите. Клюките са основни за междуличностните връзки и по самобитен метод са свързани със съревнованието за сътрудник ", изяснява ръководителят на проучването Адам Дейвис. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР