Много жалко ще бъде, ако големите приказки за сериозни реформи

...
Много жалко ще бъде, ако големите приказки за сериозни реформи
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Жалко ще е, ако приказките за реформи в съдебната система започнат и свършат само с отстраняването на главния прокурор

" Много тъпо ще бъде, в случай че огромните приказки за съществени промени в правосъдната система, стартират и свършат единствено с отстраняването на основния прокурор ". Това сподели в Плевен довечера вицепрезидентът, която е патрон на честванията в града във връзка 90 години от рождението на акад. Светлин Русев, съобщи Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Опитът за атентат против Иван Гешев и желаната му оставка 438
Тя акцентира, че е била очевидец в предходни години, когато под давление на европейски институции, най-много на препоръките на Венецианската комисия, на Европейската комисия, са направени други промени в нашата Конституция.

" Сега се приказва за цялостна промяна на Конституцията. Нека да забележим най-малко един повсеместен план, с цел да можем да го разясняваме. Иначе на приказки има сякаш едно съревнование кой ще предложи още по-гръмко - от това да липсва изобщо институцията на основния прокурор, до това да няма длъжностен кабинет. Нека да забележим кой какъв план ще внесе и по какъв начин ще успее да го отбрани ", уточни Йотова.

По отношение на това по какъв начин президентът ще подходи към правене на указа за освобождение на от поста основен прокурор на България, разяснява, че той ще се запознае деликатно с причините на Висшия правосъден съвет, ще съблюдава всяка писмен знак на закона и текстовете на Конституцията и ще вземе своето решение.

Областните шефове, които през вчерашния ден подадоха оставки вицепрезидентът дефинира като " извънредно почтени хора, които постъпиха доста почтено ".

" Ние сме наясно, че описите са подготвени и приказките за бойкот, за някакви завери, не вършат чест на тези, които ги тиражират ", сподели още.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР