Много искам България най-накрая да е политически стабилна, за да

...
Много искам България най-накрая да е политически стабилна, за да
Коментари Харесай

Елеонора Митрофанова: Много трудно може да се навреди на връзките между нашите народи

Много желая България най-сетне да е политически постоянна, с цел да стартираме проверка на нашите политически и стопански връзки. Това сподели посланикът на Руската федерация у нас Елеонора Митрофанова в предаването „ Събуди се " по Нова телевизия.

По думите й политическата рецесия не разрешава политическите и стопански връзки сред България и Русия да бъдат възобновени в цялостен размер. „ Има съмнения според от метода на държавните управления. Ако през 2018-2019 година връзките ни се развиваха динамично и пълноценно, в този момент поради рецесията и служебното държавно управление за жалост тези взаимоотношения стигат до там да се вземат решение единствено незабавни въпроси ", уточни тя.

Според посланика на Руската федерация възможна аудиенция на президента Владимир Путин в България може да се чака, едвам когато връзките ни преминат към положителен дневен ред. „ Визитата на президент е като разцвет на връзките. За страдание в този момент ние нямаме такива връзки с България ", изясни тя.

Посланик Митрофанова означи, че възобновяване на икономическия напредък след пандемията е довело до забележителното увеличение на търсенето на електрическа сила, а като следствие и на горива. „ Що се отнася до Европа има още един фактор. Преди четири години Европа мина към търгуване на газ на спотов пазар, т.е. цените се ориентираха съгласно ежеминутната нужда на тока. Когато цените се качиха нагоре, втечненият газ мина около Европа и отиде в Азия, тъй като там имаше по-голямо търсене ", изясни тя.

10-годишният контракт на „ Газпром " с „ Булгаргаз " завършва в края на 2022 година и тогава ще стартират и договарянията за идващия. „ Газовите взаимоотношения с България са задоволително устойчиви и надеждни ", счита посланикът на Руската федерация.

Тя разяснява и акцията на прокуратурата за група за шпионство и отражението й върху българо-руските взаимоотношения. „ Това нападателно, с нищо голословно изпъждане на девет съветски дипломати в продължение на година и половина повлия негативно върху усещането на България. Ние се надяваме, че тази страница към този момент е минало ", съобщи дипломат Митрофанова.

По думите й връзките сред Русия и Европейския съюз са деградирали на практика към нула. „ Докато участва тази враждебна изразителност и вражески стъпки от стана на Европейски Съюз, се колебая, че връзките могат да бъдат бързо усъвършенствани. Те могат да се оправят, когато има диалог сред сътрудници ", безапелационна бе тя.

Пандемичната обстановка в Русия не е добра, разяснява дипломат Митрофанова. Това по думите й се дължи не на недостига на ваксини, а на нежеланието на хората.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР