Много интересен експеримент, свързан с когнитивно изкривяване, пробва неизвестен зевзек

...
Много интересен експеримент, свързан с когнитивно изкривяване, пробва неизвестен зевзек
Коментари Харесай

Зевзек провежда на живо много интересен експеримент във Варна

Много забавен опит, обвързван с когнитивно деформиране, опитва незнаен зевзек във Варна.

На голям брой места из града - по дърветата, са закачени табели с текстове от Библията. Те не пречат на никого, не са и скандални, въпреки всичко това е Светото писание.

Точно това е предиздвикало незнайния зевзек да направи своя опит - по сходство на разнообразни фотоси и клипчета, които бълват обществените мрежи, само че са фейкове, правени с изкуствен интелект.

В случая е изписан текст, с авторство деятел Матей. Текстът е: Обичайте и позволете да бъдете обичани. Бъдете положителни един към различен ". Посланието е хубаво, и съгласно създателя на табелата, която е закачена на " Почивка ", е от Матей, глава 7, стих 12.

В Библията (дори и в трите превода) истинския текст обаче е: И така, всяко нещо, което желаете да вършат индивидите на вас, по този начин и вие правете на тях; тъй като това е същината на закона и пророците.  

Зевзекът, сложил табелата, няма по какъв начин да е объркал толкоз доста. По скоро е пробвал на яве максимата " Реалността не постоянно е това, което наподобява ". За това постоянно би трябвало да ревизираме нещата, които виждаме, чуваме, даже и мислим, тъй като както споделят психолозите: не би трябвало постоянно сляпо да имаме вяра и доверяваме на личните си усещания, а да се съмняваме в тяхната дарба да ни предават правдоподобно информацията от заобикалящия ни свят.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР