Много хубавка беше и като млада, и сега, Радев е

...
Много хубавка беше и като млада, и сега, Радев е
Коментари Харесай

Сашо Роман за Ген. Деси: Много хубавка беше като млада, с Радев може да спретнем дует


Много хубавка беше и като млада, и в този момент, Радев е музикален, на китара свири, дует ще спретнем

" Благодарение на хубавата балада " Дали съм жив ", в която участваха хубавите девойки като Деси Радева и още едно, станах прочут. Аз и преди този момент си бях, само че тази ария ме подвигна на върха. Отвсякъде я пееха, свиреха и я желаеха по участия, ех, какъв брой от дълго време беше - преди най-малко 25 години. "

Това показа пред " България Днес " фолклегендата Сашо Роман, който и с днешна дата не е не запомнил дългите крайници на президентшата. " Деси Радева си беше хубавка и като млада, и в този момент. Много бих се радвал, в случай че се снима в мой клип отново, както и президентът Румен Радев. Може дружно, видяхме и него, че е музикален, свири на китара, можем да спретнем едно дуетче. Така ще зарадваме хората. То не може единствено класическа музика да се слуша. Хората желаят нещо и за сърцето, и за душата, нещо, което да ги вдигне малко от този печален живот. Защото другояче множеството от политиците единствено се вършат, че не харесват чалгата, а всички щракат с пръсти ", смее се ромският славей.

 

 Сашо Роман

Сашо Роман

67-годишният музикант продължава да пее и да записва шлагери, а няма ден, в който на присъединяване да не се редят опашки да го чуят.

" Има някакво завръщане на нашата музика. А тази балада, с Кали дето я пяхме, " Дали съм жив ", тогава Слави Трифонов ни беше продуцент, в компанията му бяхме и той си отговаряше за всичко. Избра ни и девойките в клипа, а Деси му беше секретарка ", сподели още Сашо Роман, който не се отхвърля от музиката макар двата инфаркта, които претърпя. " Това ми е призванието, а си ги предизвиках от недоспиване и неприятна храна, само че в този момент е друго ", показа артистът, който в никакъв случай не е пял на плейбек и синбек.

" Колкото до политиците, и аз съм имал копнеж да влизам в ръководството. През 2007 година се кандидатирах за общински консултант. Исках да се занимавам с просвета - да оказвам помощ на читалища. Бил съм ръководител на едно и знам каква тъга е, тъй като никой не ти обръща внимание, а там са 40-50 дечица, които желаят да се развиват ", изяснява Сашо. Не го избират, само че въобще не съжалява. Казва, че политиката е мръсна работа и че и без да е в нея, учи деца. Дори съседско момче научил да свири на тромпет. " Казах му - първи урок - затваряш се в банята и почваш да свириш цели тонове един месец по през целия ден. Обади ми се по-късно да стартираме да работим дружно. И след това го одобриха ", споделя изпълнителят. Той самият е предал музикалния си гений на своите деца. Двамата му синове също са музиканти, само че двете му дъщери са избрали друг път. За сметка на това и един от внуците му върви по неговите стъпки - учи в музикалното учебно заведение " Л. Пипков ".

 

 Деси Радева като млада

Деси Радева като млада

И на децата си, и на внуците си Сашо Роман изяснява, че не желае да слуша чалга у дома. Там звучи единствено национална музика. " Няма качествени песни. Мразя голотата - тя убива смисъла на песните, отива повече на голите списания ", споделя той. От днешните си сътрудници харесва Преслава, Тони Стораро, а от естрадата - Васил Найденов, Силвия Кацарова, дует " Ритон ".

Сашо е приключил Военномузикалното учебно заведение в София. " Повече не съм учил, тъй като се ожених. Харесах я, бях на 19, а тя на 16 година Нормално - не съм имал друга връзка преди този момент. Влязох дребен в казармата и не съм имал ни другарка, ни нищо. Обичаме се с моята жена ", обясява артистът.

 

 Участва в клипа с сътрудник

Участва в клипа с сътрудник

 

След сватбата Роман заживява при брачната половинка си и свири по сватби, работи в заведение в Драгалевци, към танцов състав. Един ден кларнетистът от " Ку-ку бенд " Илия Илиев-Професора кани Сашо и оркестъра му да свирят на сватбата му. Слави Трифонов също е там.

 

 Президентшата отново е впечатляваща

Президентшата отново е впечатляваща

 

" Видяха, че може да стане нещо от мен, и ме поканиха в тяхното предаване " Рома тв " - да съм тромпетист в " Ку-ку бенд ", споделя Сашо. Представят го в предаването с думите: " Дами и господа, Сашо Първанов ", тъй като същинското име на артиста е Александър Първанов. " После им се видя дълго това име и Слави ми измисли псевдонима, който ми остана. Той и на Кали измисли ", смее се Сашо Роман. Първата ария, която пуска, е " Дяволска жена ". Тя се трансформира в шлагер и на всички места към този момент го познават. После пуска " Обещавам да съм правилен до гроб ", а през 1997 година Георги Милчев-Годжи е подготвен с текста на " Мой ангеле ". Докато я записва в студио, Сашо Роман се разплаква от неспокойствие. Разделя се с " Ку-ку бенд " след 7 години, в които работи с тях. " Още сме другари и аз доста обичам Слави ", споделя с днешна дата Сашо Роман.

Актьори в рекламите, политиците не щат

Днес холивудският хайлайф популяризира всичко - от облекла и козметика до дъвки. У нас тази наклонност е обвързвана само с актьорите, само че не и с политиците. Само Мис България Юлияна Дончева, ексцарска депутатка, се е снимала в клипове на песни и реклами. Именитите артисти обаче се разпознават с комерсиалните марки, без да се тормозят за имиджа си. Просто такава е наклонността в рекламния бизнес, който към този момент основава цели сериали. Например актьорите от " Комиците " се снимаха, с цел да разпространяват европрограмата за развиване на селските региони. Те популяризират и марка месни артикули. Актьори се явяват в клипове за перилни препарати, алкохол, бира, лекарства. Стефания Колева и Силвия Лулчева, до неотдавна склонни да дават лицата си единствено за благотворителни дела, в последно време все по-ентусиазирано навлизат в комерсиалната реклама. " Кинти, кинти ", дава отговор Ернестина Шинова, която около присъединяване си със брачна половинка си Андрей Слабаков в реклама на матраци демонстрира на тв феновете личното си фамилно риалити. Но кинтите не са цялата истина. Не може да се отхвърли, че с включването на професионални артисти качеството на рекламата литна нагоре, което значи, че и продава по-добре. Най-скъпото рекламно лице и до момента е на фолкпевеца Азис, който се снима в реклама на прахосмукачка, която бе възседнал. Фотосесията траяла цели 12 часа, а артистът сподели, че е взел задоволително " добър " хонорар, с цел да " чисти " пред хората.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР