Много хора знаят колко е важно да спестяват и може

...
Много хора знаят колко е важно да спестяват и може
Коментари Харесай

Защо не можеш да спестяваш?

Много хора знаят какъв брой е значимо да икономисват и може би стартират да икономисват избрана сума пари на месец или седмично, според от датата, на която получават приходите си, само че пораждат незабавни случаи и първото нещо, към което протягат ръка, са спестяванията.

След това стартират още веднъж да генерират спестяванията, само че още веднъж им се slucvа същото и става кръг. След време схващат какъв брой е мъчно да икономисват и се оправдават, че заплащането на ипотеки или заеми не им разрешава.
Най-добрите способи за икономисване, с цел да имате пари в края на месеца
На всички ни се е случвало понякога да не свързваме двата края. Между наема, сметките, храната, спомагателните разноски и доста...
Прочети повече
И по този начин, пораждат въпроси по какъв начин е, за какво не мога да спестя? Или за какво е толкоз мъчно да се икономисват пари?

Днес ви представям 4 неприятни финансови навика, които дейно пречат на спестяването. Добрата вест е, че можете да се откажете от неприятните привички. По-лошата вест е, че с цел да ги отучите, би трябвало да въведете нови правила и да замените старите привички с нови.

1. Вие не управлявате домашен бюджет

Това е един от тези финансови привички, които изискват от нас най-голяма неизменност и поредност. На първо място обаче слагам домашния бюджет, тъй като единствено с помощта на този табиет можем изцяло да направляваме всички действителни течове на пари. Ако се вгледате деликатно във всичките си разноски, може да откриете, че харчите прекалено много пари за ежедневни микроразходи, които обаче дават съответни суми на месечна база.

Възможно е също по този начин да се пробвате да купувате на промоции и на преференциални цени, само че илюзорното чувство за икономисване ви кара да харчите повече. Например, купувате прекалено много или купувате неща единствено поради преференциални цени, а не тъй като в действителност имате потребност от тях.
Феноменът Какебо - японският способ за икономисване!
Какебо е способ, основан през 1904 година от японския публицист Хани Мотоко. Буквално значи „ счетоводна книга за домакинския бюдже...
Прочети повече
2. Искате да бъдете прекомерно спестовни

Един от неприятните финансови привички е да бъдете прекомерно спестовни. За страдание, от време на време можете да изпаднете в извънредно положение на лакомия. Да харчиш рационално и да спестяваш на процедура не значи да си скелет

Неразумното икономисване на храна може да докара до здравословни проблеми, а това може да докара до по-големи финансови загуби. Струва си да спестите, само че би трябвало да го извършите рационално.

3. Вие вършиме импулсивно пазаруване 

Всеки от нас има обстановка, в която сме купили нещо прекалено много или нещо, което даже не сме възнамерявали - тъй като просто получихме опция, тъй като просто ни хареса, тъй като имахме неприятно ден и т. н.
Възможно ли е да си осигурим средства за ранно пенсиониране и по какъв начин?
В тази публикация ще ви приказвам за моя проект за ранно пенсиониране. В момента съм на 31, а задачата ми е да се пенсионирам след 10, най-много 15...
Прочети повече
Сега обаче знам, че това са единствено оправдания, тъй че в този момент се научих да възнамерявам по-добре разноските и покупките и най-важното – наясно съм, че може да е краткотрайна волност, а не действителна потребност.

4. Спестяваш, значи се лишаваш от удоволствие 

Когато става дума за икономисване, не е по този начин, че би трябвало да се откажеш от всичко. Всеки обича да се любува на някакво наслаждение, за това живееш. Още повече - не е целесъобразно да се обричате на аскетизъм. Факт e, че би трябвало да придобиете привички да планирате и контролирате разноските. Това обаче не значи, че нямаме право на нищо от живота. Подобен метод може единствено да ви накара бързо да се почувствате обезкуражени и даже изтощени от мисълта за самоналожена нужда от икономисване.

Съгласни ли сте с нас, че горните привички затрудняват спестяването?

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР