Много хора знаят, че антибиотиците се предписват при коронавирусна болест,

...
Много хора знаят, че антибиотиците се предписват при коронавирусна болест,
Коментари Харесай

Eто защо антибиотиците са опасни при лечение на вируси

Много хора знаят, че антибиотиците се предписват при коронавирусна болест, а някои хора се самолекуват. Всъщност бактериите могат да бъдат устойчиви на медикаменти, което прави антибиотичното лекуване рисково. Rambler демонстрира по какъв начин бактериите стават устойчиви на антибиотици.
През 2016 година учени от Харвардското здравно учебно заведение и Технион Израелския софтуерен институт организираха опит. Те взеха 60 х 120 сантиметра Мега Петри и направиха опит. Съдът беше запълнен с желе агар. Самото вещество е оцветено в черно. В такава среда бактериите се отглеждат в лаборатории.
Агарът беше разграничен на 9 секции с разнообразни концентрации на антибиотици. Освен това учените са основали естествени условия за размножаване на бактериите. Бактерията беше сложена в най-външния сектор. Трябваше да запълни безвредно пространство и да спре пред високата централизация на антибиотици.
В резултат на това бактерията създаде нови варианти, които бяха устойчиви на по-високи концентрации на антибиотици. Тя изпълни цялата чаша на Петри единствено за 88 часа. Същото се случва и с човешкото тяло, в случай че той постоянно приема антибиотици. Бактериите стават по-устойчиви даже на най-високите концентрации, тъй че не се основава мечтаният резултат.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР