Много хора вярват, че яйцата, особено жълтъците , могат да

...
Много хора вярват, че яйцата, особено жълтъците , могат да
Коментари Харесай

Цялата истина за яйцата и ползите от тях

Много хора имат вяра, че яйцата, изключително жълтъците, могат да повлияят неподходящо на здравето, само че имаме намерение да обезвреждаме тези клюки.

Яйцата са в действителност един извънредно хранителен артикул измежду най-полезните на планетата.

Не единствено бирата прави коремче
Те са богат източник на значими витамини и минерали и са най-хубавият натурален източник с високо наличие на протеини. Те са богати на аминокиселини, които спомагат за построяването на мускулите и възобновяване на тъканите, написа zajenata.bg.
Диетолозите предлагат да ядете три яйца дневно, с цел да имате добре уравновесена диета.

Искате ли да изглеждате зашеметяващо, прибавете тези 6 храни в менюто си
Може да сте чували, че жълтъкът е с високо наличие на холестерол, само че в този момент има от ден на ден и повече доказателства, че холестеролът, който съдържа яйченият жълтък, не носи със себе си отрицателни последствия за организма.
Холестеролът, в реалност е структурна молекула, която е значима част от клетъчната мембрана, и е виновен за производството на тестостерон, естроген и кортизол, които поддържат естествената функционалност на целия организъм.
Холестеролът се създава и в черния дроб, тъй че когато ядем храни с високо наличие на холестерол, той се създава в понижени количества.

Никой не подозира, че този пчелен артикул оказва помощ при зачеване! Ето по какъв начин
Според Американската асоциация на сърцето, неприятният LDL холестерол, води до образуването на дебели, твърди отлагания, които запушват артериите и понижава тяхната еластичност и усилва риска от сърдечни офанзиви и други сърдечносъдови болести.
За разлика от неприятния, " положителният " холестерол защищава сърдечно-съдовата система, защото изключва LDL холестерола от артериите, като го връща назад в черния дроб, където се унищожава и отстранява от тялото.
Яйцата имат висок HDL холестерол, до момента в който транс-мазнините от модифицираните и пържени храни водят до повишение на LDL холестерола.
По този метод потреблението на яйца фактически понижава неподходящите резултати на нездравословните храни.
Хранителен профил на едно цяло яйце:Калории: 77 Протеини: 6 гЗдравословни мазнини: 5 грамаВитамин В2 15% от дневната дозаВитамин В12: 9% от дневната дозаВитамин В5: 7% от дневната дозаВитамин А: 6% от дневната дозаСелен: 22% от дневната дозаФосфор: 9% от дневната дозаФолиева киселина: 5% от дневната доза
Яйцата също са с високо наличие на калций, цинк, витамин К, Е, D и В6.
Това е тяхната изгода за здравето:
Здравословно развиване на мозъка
Яйчните жълтъци са богати на холини, което е значимо за мозъчната функционалност, изключително за развиването на мозъка при фетуси и новородени.
Консумацията на яйца по време на бременност и кърмене усилва развиването и действието на мозъка на бебето. Изследване, извършено в Университета на Северна Каролина, демонстрира, че холинът може да понижи риска от развиване на рак на гърдата с 24%.
Защита на здравето на костите
Витамин D е нужен за усвояването на калций и вярното здраве на костите, тъй че неговият недостиг усилва риска от остеопороза и други костни болести. Този витамин естествено участва в доста малко храни, тъй че тялото постоянно му липсва.
Особено през зимата, тогава нямате задоволително време да се насладите на слънцето, можете естествено да получите този витамин посредством потреблението на яйца.
Борят се с дефицит на желязо
Симптомите на недостиг на желязо включват отмалялост, главоболие и нервност. Обаче, 2 огромни яйца съдържат 2 мг. желязо, тъй че постоянната консумация доста ще увеличи равнището на желязото.
Защита на очите
Яйчните жълтъци имат високо наличие на лутеин, което е тип каротеноид, който защищава от макулна недъгавост, която е главната причина за слепота.
Зелените листни зеленчуци също го съдържат, само че тялото ни го гълтам по-добре от яйцата. Жълтъците също са богати на зеаксантин - антиоксидант, който защищава очите от рисково ултравиолетово излъчване.
Теглото на тялото се поправя
Яйцата обезпечават чувство за задоволеност и по този метод спомагат за понижаване на потреблението на непотребни калории през останалата част от деня. Това води до загуба на тегло и протеините усилват енергийните равнища и предотвратяват повишаване на кръвната захар и инсулина в кръвта.
По този метод, с цел да се укрепи цялостното здраве, диетолозите предлагат прибавяне на яйца към ежедневната диета.
Също по този начин имайте поради, че се предлага да ядете и жълтъци, защото те са извънредно потребни.
Също по този начин, диетолози ги предлагат при ограничение на потреблението на храни, които съдържат транс-мазнини, пържени храни, пушени и храни, които съдържат огромни количества от скотски мазнини и сол.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР