Много хора вярват, че живеем повече от един живот, че

...
Много хора вярват, че живеем повече от един живот, че
Коментари Харесай

8 признака, че това не е първият ви живот

Много хора имат вяра, че живеем повече от един живот, че душите ни остават тук и се преселват в ново тяло, след гибелта на остарялото.

Темата за прераждането вълнува човечеството от дълго време. Идеята, че след гибелта на физическото тяло, душата продължава своя земен път в нова обвивка, води началото си още от най-древни времена и върху нея се основават доста източните учения и религиозни течения.

Според някои учения качеството на всеки идващ наш живот зависи от това по какъв начин сме изживели предходния, какъв брой положителни или какъв брой неприятни сме били.

Според мистиците човек доста рядко си спомня своите минали животи. Дори душата да е предходна през доста тела, изживявайки доста животи, преди да попадне в актуалното си тяло, тя може да не помни нито едно свое прераждане. Дори да не помните, съществуват признаци, по които можете да разберете дали носите остаряла душа и сте се прераждали повече от един път. Обикновено това се усеща по вътрешен глас, само че има и няколко видни белега, по които да се ориентирате.

Има хиляди документирани случаи на прераждане, като най-всеобхватното изследване по тематиката е направено от Д-р Иън Стивънсън и сътрудниците му от университета на Вирджуния (University of Virginia). В него са събрани и разказани 2500 случая, като при към 1200 от тях, спомените от предходните животи могат да бъдат изцяло обективно и научно обосновани.

Според теорията на прераждането, доста от нашите персонални прекарвания, страсти, качества, опит и качества, са резултат на предходните ни превъплъщения на Земята.

Но по какъв начин да разберете дали душата, която носите е остаряла, дали е изпълнила своята задача и е постигнала съвършенството, което разказват будистите?

Вижте няколко признака, които загатват, че душата ви е остаряла и това не е първото тяло, което населява:

Безпричинен боязън

Според психолози, всяка човешка уплаха може да бъде обяснена. Ако да вземем за пример се плашите да летите, тъй като мислите, че ще паднете или пък ви е боязън от водата, тъй като смятате, че ще се удавите, това значи, че в минал живот към този момент сте имали някои трагични събития, свързани с тези уплахи. С други думи, в случай че душата ви се тормози от такова нещо, то значи е претърпяла такава покруса и я обземат страхове, че това ще се повтори.

Развита вътрешен глас

Обикновено "опитни " хора се усещат като че ли са живели към този момент доста, доста години и са виждали на практика всичко в този свят. Всички сме попадали на хора, които макар нежната си възраст съумяват да ни удивят с мъдростите си. Тези хора постоянно се доверяват на интуицията си и постоянно сполучливо плануват развиването на дадена обстановка. Често към тях за съвет се обръщат доста по-възрастни хора.

Повтарящи се сънища

Експертите считат, че в съня нормално виждаме това, което ни вълнува най-вече. Ако непрекъснато сънувате едни и същи сънища, това е мотив да размишлявате върху обстоятелството, че душата ви може да е живяла повече от един живот и в този момент превърта тези моменти, които са от изключително значение за нея. Ето за какво нашите предшественици са вярвали, че всеки сън има своя лична интерпретация и е в положение да ни опише какво ще ни се случи в близко бъдеще или какво се е случило с нас преди този момент.

Чувство за дежавю

Тези хора, които не идват на тази Земята за пръв път, усещат, че някои събития към този момент са се случили с тях и съвсем ясно могат да кажат какво ще се случи по-късно. В същото време те могат да видят събитията в съня си или просто да се натъкнат на позната движимост, която засилва процесите в мозъка и им припомня, че нещо сходно се е случило с тях.

Емпатия - приемане на непознатата болежка, като своя

Хората, които са мощно чувствителни към прочувствените положения на близките се назовават емпати. Те са извънредно състрадателни и съпреживяват възприятията на другите – както страданията, по този начин и насладите. Те безусловно „ поглъщат” страстите на хората към тях, а в някои случаи са способни да усетят освен душевната, само че и физическата им болежка. Подобни дълбоки чувства могат да бъдат знак, че душата се е прераждала доста пъти, като през всички тях тя е натрупала толкоз доста страсти, че в този момент може да реагира сензитивно на всичко, което се случва към нея.

Интерес към мистиката

Ако сте привлечени от всичко мистично и извънредно и другари ви непрестанно ви загатват, че сте прекомерно метафизичен настроени към живота, то можете да сте сигурни, че по този метод се пробвате да намерите смисъла на живота и да коригирате грешките, които сте създали по-рано. Будистите, да вземем за пример, имат вяра, че тези прераждания ни се дават единствено, с цел да се отървем от неприятните привички, да забравим суетата и да се научим да намираме позитивни неща във всичко.

Живот без неточности

Експертите са уверени, че "бившата " душа към този момент е съумяла да проучва грешките си, направени в предишното, тъй като в действителния живот тя разрешава доста по-малко пропуски, в сравнение с тези, които за пръв път изпитват всички превратности на ориста. Ето за какво, като гледаме някои хора, имаме възприятието, че към този момент авансово знаят по какъв начин да работят в тази или онази обстановка.

Липса на стадно възприятие

В множеството случаи имате сериозен и съответен взор към света и живота. Понякога заобикалящата ви действителност ви кара да се чувствате не на място. Прозаичното и материално отношение към полезностите в живота ви е непознато. За вас душевността, добротата, милосърдието и надълбоко хуманното отношение освен към хората, само че и към животните и природата като цяло са съществени.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР