Много хора в България (а и по света) не живеят

...
Много хора в България (а и по света) не живеят
Коментари Харесай

Пет ценни съвета за това как да живеем по-здравословно

Много хора в България (а и по света) не живеят по никакъв начин здравословно и това се отразява на доста неща в живота им. Затлъстяване, здравословни проблеми, повече визити при доктор, чувство за по-голяма отмалялост, по-ниска централизация, по-малка работливост....Всичко това са единствено дребна част от нещата, които ни се случват когато не се грижим добре за себе си. В тази публикация ще дадем пет съвета за това по какъв начин да живеем по-здравословно. Вижте ги: 

1) Спете, спете, спете! 

Всичко стартира от положителния сън. Нужно е да се наспивате добре и да сте отпочинали, с цел да имате добър ден. Това е базата на това да се грижим качествено за себе си. Без пълноценна отмора всичко останало губи своя смисъл. 

2) Намалете алкохола и газираните питиета

Не прекалявайте с алкохола и газираното. Дори в случай че може да ги спрете би било съвършено, само че въпреки всичко знаем къде живеем и че това съвсем граничи с невъзможното. Добре е да консумирате каквото и да е с мярка, с цел да не товарите организма си. 

3) Никакво пържено и по-малко сладко

Други доста вкусни неща, на които би трябвало да кажем " довиждане " са пържените храни и сладките неща. Първите е добре да изчезнат изцяло от менюто ви, а вторите би трябвало да намалеят съществено. Чипсове, снаксове и всевъзможни други сходни неща би трябвало да стоят на едно място - на рафтовете в магазина. 

4) Тренировки, тренировки, тренировки!

Жизненоважно е да се движите и да имате физическо натоварване в деня си. Дори няма да загатваме какъв брой изгоди имате от това. Опитвайте да вършиме йога, да ходите пеш или да карате колело и да посещавате фитнеса от време на време. Всичко това ще се отрази добре на вашето здраве и на вашия тонус. 

5) Намалете напрежението и се хранете пълноценно

Едно от нещата, които най-вече въздействат на нашето здраве е прекомерното стресиране. Нямаме изгода от това по никакъв метод. И да, доста е елементарно да кажем " спрете да го мислите ", само че не и действително да го вършим. Добре е да осъзнаете, че проблемите, които ви тревожат не са безвъзвратни. Единственото нещо, което не можем да изправим в този живот е гибелта. Опитайте се да настроите мислите си към позитивна настройка и намерете нещо, с което да разпускате. В противоположен случай ще сте като чайник на котлон с запушалка - ще събирате, събирате, до момента в който най-сетне на избухнете. 

И за край - хранете се качествено и отмерено. По-добре е да ядете няколко пъти дневно и с по-малки порции, в сравнение с един път и да се натъпчете. Направете услуга на себе си и на тялото си.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР