Много хора свързват смяната на цвета на косата на една

...
Много хора свързват смяната на цвета на косата на една
Коментари Харесай

Кой цвят и прическа са най-подходящи според лицето ни

Много хора свързват промяната на цвета на косата на една жена с промени в нейния живот. Това в доста случаи е правилно и въпреки всичко преди да го сторят, множеството дами първо се обръщат към стилист. 

Често боядисването, стимулирано от мощна страст, не е най-умният ход, точно по тази причина е добре да не взимате безусловно сами крайното решение. 

В идващите редове въпреки всичко ще ви дадем препоръки кой е най-хубавият цвят за вас съгласно вида на лицето ви и по какъв начин да сте сигурна, че ще сте неотразима и ще бъдете погледи на злоба у всяка жена. 

За задачата е значимо преди всичко да кажем, че има 3 съществени точки при избора на цвят за косата,  на които обезателно би трябвало да се опрете. Първият е цветът на кожата ви, цветът на очите и.. финансовите ви благоприятни условия, защото някои нюанси са в действителност доста скъпи и сложни за поддръжка.

Как да изберем верния цвят на косата си за продължително боядисване

1. Ако отидете при стилист е добре да му покажете снимка на нюанса, който желаете. Много по-лесно е да му го обясните по този начин, в сравнение с с думи. 

Имайте поради, че в случай че заложите на кадър от Инстаграм, може да сте попаднали на изображение с доста фотошоп. Ако стилистът ви каже, че няма по какъв начин да направи това с косата си, то по-добре на настоявайте, а покажете сходни варианти.

2. Важно е да вземете поради и сезонът. Много хора се боядисват незабавно след морето, когато кожата им е тъмна. След това обаче, когато тя изсветлее, идва отчаяние.

Добре е да изчакате седмица-две, откакто се приберете от отмора и тогава да заложите на цвят, по-близък до естествения. 

3. Помислете и за финансовите си благоприятни условия. Колкото по-пепеляво руса е косата ви, толкоз повече вложения ще са нужни при грижата ви за нея. Възможно е да преборвате жълтеникавият колорит вкъщи, само че действително мечтаната безчувственост в тона, ще може да постигате единствено във фризьорския салон.

Ако нямате опция да го посещавате постоянно, само че желаете да сте русокоска, то помислете за компромис. Няколко по-светли кичура или пък някакъв колорит на по-топлото русо, може дори медено с розов отенък.

Какъв цвят на косата подхожда на кръгло лице

Една от най-често срещаните заблуди е, че цветът на косата въздейства на формата на лицето. Той може да подчертае тена или цвета на очите, само че не е в положение да промени формата на лицето ви. Такъв резултат дава единствено прическата и стилизирането. 

Например: Прическа на етажи или дължина под раменете е подобаваща за кръгло лице, както и прическа с накривен бретон и странично разделяне. Може да залагате и на опашки, вързани от едната страна на лицето. 

В същото време е добре да избягвате прически с дължина над раменете и къдрици, те уголемяват лицето. Правите бретони също остават табу.
Пиксито също е прическа, на която не е мъдро да залагате.

Ако имате квадратно лице, то може да заложите на Боб, с цел да омекотите чертите си, да добавите накривен несъразмерен бретон и по този начин ще омекотите чертите на лицето си. 

Хората с по-квадратни лица е добре да се откажат и от опашките. 

За тръгълно лице е уместно да се заложи на дълга коса, с леки талази или фасул с дължина до брадичката. Пиксито с прав бретон или къса и обемна корона несъмнено не са алтернатива за вас.

Как да изберем цвят?

Какъв цвят на косата би подхождал на хора с бледи лица и доста светла кожа. Важно е доста да се съобразите точно с нея. Има 4 вида външен тип – пролет, лято, есен и зима.

Пролет

Тук приказваме за непринуденост. Жените от този вид са със светли очи, а кожата им има колорит, като че ли са си поставили руж.

Светъл колорит на косата (светло руса или червена) би бил съвършен за вас.Може да заложите на топъл рус колорит или пък на кестеняви кичури със светлокестеняв колорит или пък нещо с меден отенък. Може да експериментирате, само че не и със студената гама. 

Лято

Летните девойки имат доста светла кожа, която има розов или сивкав отенък. Очите постоянно са сиви, зелени или сиво-сини. Естественият цвят на косата на тези дами по този начин или другояче е рус. 

Когато решите да се боядисвате, заложете на пепеляв отенък. Може да минете и в по-розовата гама, без да прекалявате. Тъмните тонове обаче не са за вас. 

Не би трябвало да залагате и на аленото, изключително, в случай че имате проблеми с кожата, да вземем за пример акне. Такъв цвят на косата, единствено би подчертал този минус.

Есен

Тези дами имат по-топъл отенък на кожата. Обикновено са със зелени или сетлокафеви очи, а кожата им като че ли има лек тен.

Добре е да изберете пясъчни, кестенови или просто топли нотки на цвета на косата. Не използвайте ярки фешън цветове, като розово или лилаво, защото те ще скапват хармонията в облика ви. 

Ако въпреки всичко желаете нещо по-разчупено, заложете на прасковено-розово или пък розово-карамелено.

Зима

Тези дами се отличават с контрастност. Имат естествено бледа кожа, тъмна или в противен случай доста светла коса и ярки очи – тъмнокафеви, които при избрани условия могат да наподобяват съвсем черни. 

Всички тъмни цветове и всевъзможни ледено руси са съвършени за тях. Важно е да избягвате топлите цветове, тъй като по този начин ще изглеждате на ниска цена.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР