Много хора спят по корем и това е единствената поза,

...
Много хора спят по корем и това е единствената поза,
Коментари Харесай

Спите ли по корем? Спрете още от тази нощ, ето защо...

Много хора спят по стомах и това е единствената поза, в която им е комфортно да заспиват. Навикът е станал част от тях и мъчно могат да се отърват от него, само че е добре да го създадат поради тези няколко аргументи:
1. Натоварвате гръбнака си – позата, която тялото ви заема, когато спите по стомах не е оптималната за вашия гръбнак. Той застава в неестествено извита позиция. Точно затова доста сутрини може да се събуждате с болки в кръста и гърба, по тази причина е добре да спите встрани.
 Как да подобрим съня: 10 златни съвета Как да подобрим съня: 10 златни съвета
Добрият сън е толкоз значим за здравето на тялото, колкото и уравновесеното хранене. Нарушението на съня може да аргументи развиването на с...
2. Пречите на работата на сърцето – спането по стомах е нездравословно и тъй като затруднява работата на сърцето, което от своя страна затруднява дишането ви. Доказано е, че хората, които спят по стомах вдишват по-малко О2 през нощта, което е нездравословно по голям брой аргументи.
3. Предизвиквате болки във врата – при спането по стомах вратът се оказва закривен под огромен ъгъл встрани, което е неестествена позиция и може да прищипе нерв, да ви докара болки в прешлените и какво ли още не.
4. Имате проблеми в секса – колкото и необичайно да звучи, спането по стомах притиска вътрешните ви органи и по-точно пикочния мехур. От своя страна той притиска околните до него органи, което може да докара до проблеми в секса както при дамите, по този начин и при мъжете.
5.  Съсипвате бюста си – при дамите спането по стомах е изключително противопоказно. С тази поза притискат кожата на гърдите си, по която се получават гънчици и се разтяга, тъй че бюстът след време очевидно увисва.
 Спането по тил е най-полезно, само че какво би трябвало да знаем за него Спането по тил е най-полезно, само че какво би трябвало да знаем за него
По време на сън сменяме разнообразни позиции – встрани, по стомах, по тил. Заспиваме в една поза и се разсънваме в друга. Всяка си им...

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР